România pe înțelesul nostru

Îmi pare rău, dar vă deranjez din nou cu problema aia a mea: ce se mai întâmplă cu adevărat cu noi în timp ce căscăm gura la porcării? Care au fost adevăratele subiecte în vreme ce am asistat la încă un măcel pesedist?

Unu. Scutirea de taxe a dezvoltatorilor imobiliari. Ne scandalizăm la ajutoare sociale de 200 de lei, dar scutim sute de milioane de euro de la dezvoltatori imobiliari care construiesc pe persoană fizică. Super! Blat total, blat pe linie la această lege: PNL propune, PSD cu USR și cu UDMR votează. Toți, în haită. Iar Iohannis semnează la final, ca băieții.
De ce au făcut-o? Simplu, pentru că mulți dezvoltatori cotizează la partid. Sau direct la ei în buzunare. Apoi, oo, da, luptăm cu anticorupția!

Doi. S-a discutat un an despre legea pensiilor și știți ce?… Nu se aplică în acest an. Vom vedea, poate nu se va aplica nici în 2019. Cert este că măririle de pensii nu au fost bugetate, nu sunt în plan deci. Ce ne spun ei despre asta? Cam ce ne spun mereu când iese ceva nasol: of, s-a cumunicat prost! Sigur, sigur!

Trei. Am înnebunit toți cu Declarația 600. Asta e ca și cum nu te-ar enerva cu nimic Hitler și nazismul, ci unul Hans care l-a omorât pe bunică-tu în al 2-lea Război Mondial. Problema e Codul fiscal, nu declarația aia. Că o depunem sau nu, legea tot legea aia rămâne. Aceleași procente rămân și același principiu bolnav – că toate se sparg în capul angajatului.

Cum spuneam: România care ne doare cu adevărat e alta, nu asta la care vor ei să ne uităm.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea Nației 31 ianuarie 2018

Pe drum – episodul 2

Cum se zice corect? PSD sau PNL?

Când îți iau telenovelele mințile

Se luptă statul cu statul

Guvernul a luat-o pe ulei și acuarelă

Cine sunt ei, de fapt?

Serviciul de Protecție și Pauză

Dezvoltare web