Ce mai face sora noastră, democrația?

Acum, bineînțeles, ni se pare suspect și că un urmărit internațional este prins prea ușor, suspect de ușor, iar extrădarea, hm, domnule, a fost făcută pe repede înainte, ceea ce este foarte, foarte suspect. Înainte de cazul Mazăre, dacă ne-ai fi întrebat: bă, cum ar trebui să decurgă o extrădare, cred că am fi descris exact modul în care a fost extrădat Mazăre. Frumos, rapid, civilizat, zic eu. Alte extrădări au fost cu totul și cu totul anapoda. Cum a fost Popa, cum e treaba cu Udrea, spre exemplu.

De fapt, toate aceste comentarii spun mai multe despre noi și despre felul în care am ajuns să privim spre orice cu mare suspiciune. Eh, o să ne treacă. Să mai treacă timp și o să ne treacă și nouă.
E uimitor câtă energie avem să vorbim și să tot vorbim despre acest caz care e unul închis din toate punctele de vedere! Nu găsești în presă nimic despre alegerile în două tururi. O chestiune infinit mai importantă și cu urmări nocive pentru democrație!

La anul, dacă nu se schimbă nimic, să nu vă mirați că veți vedea din nou primari aleși cu 11, 12 sau 13%. Nimeni, dar nimeni în afară de USR nu a împins la acest proiect. Imaginați-vă că președintele României ar fi ales din primul tur. Ar fi fost Ponta acum Președinte, nu? Eh, la o prezență de 50%, imaginați-vă că omul e ales președinte de 15% dintre românii cu drept de vot. Despre asta e vorba. Reprezentativitate!

Dar se pare că asta nu ne scandalizează deloc. Ooo, altfel, dacă ne întrebi cum suntem noi cu democrația, ca să zic așa, eee, suntem frățiori, e sora mea democrația, mânca-i-aș gura ei… Dar doar așa, din gură, că așa ne-am obișnuit să procedăm cu prea multe teme.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 22 mai 2019

Unchiule!

Dezvoltare web