Ce mai fac bătrânii corupți?

Nu știu voi, dar eu iar am senzația aia că cineva îmi frământă creierul cum frământa mamaia aluatul pentru gogoși. Ați văzut, foarte probabil, scandalul cu Hrebenciuc. Pe scurt, Secția specială de anchetare a procurorilor a retras apelul în dosarul Chiuariu.
Asta ca să ne dumirim și noi ce face exact această secție: mai intervine și pe la pesediștii vechi, să le facă bătrânețile ușoare.
Eh, dar altceva mi-am amintit odată cu asta. Mi-am amintit de condamnarea de la fond a lui Hrebe. Doi ani. Doi ani cu executare. Dar, dar, să ne înțelegem, executarea asta aproape că nu e. De ce? Pentru că a făcut arest, pentru că… vârstă, pentru că are și niște boli. Așa că, la un calcul sumar, ar fi vorba de încă o lună de pușcărie.
Acuma, na, asta e viața, așa sunt legile, iar dacă omul e bolnav, evident, trebuie să fie protejat.
Dar cum naiba iei doar doi ani? Știți despre ce e cazul și ce s-a întâmplat? Păi, s-a întâmplat un prejudiciu de un miliard cinci sute de mii de lei prin retrocedarea a patruzeci și trei de mii de hectare de pădure în județul Bacău. Hrebe a primit doisprezece mii de hectare șpagă pentru că l-a ajutat pe Paltin Sturdza să obțină cele patruzeci și trei de mii de hectare.
Deci, deci… doi ani pentru doisprezece mii de hectare de pădure? Și nu există vreun dubiu, Viorel Hrebenciuc și-a recunoscut fapta. Ok, e bine că a recunoscut, dar doi ani? Doisprezece mii de hectare, vreo trei sute, patru sute de milioane de lei, cam așa… și doi ani?
Nu știu ce înțeleg oamenii când aud asta. De fapt cred că știu: le pare rău că nu au de unde să fure și atât.
A, ia uite, știre. Cetățean condamnat la doi ani de pușcărie cu executare pentru că a încercat să-i dea unui polițist local o șpagă de cincizeci de lei. Supeeer! Ce, iar fac presiuni la adresa justiției? Păi poate ar fi vremea!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web