Ce mai e dreptatea?

Bineînțeles, lupta împotriva corupției este foarte importantă. Vedem unde au ajuns discuțiile pe legile justiției și pe Codurile penale. Suntem îngrijorați cu toții, sunt îngrijorați și alții, e limpede că se urmăresc cu totul alte scopuri decât o bună funcționare a justiției.
Dincolo de asta, cred că e foarte păgubos să limităm justiția și drepatea și sentimentul acesta de corectitudine din societate la anticorupție.
Să vă dau un exemplu. Am înnebunit citind asta: Un om de afaceri din Brașov și-a abuzat fiica de 5 ani. Pedepasa: 70 de zile de muncă în folosul comunității. Numai puțin… (urlu)

Sunt mii, zeci de mii de cazuri de femei abuzate de soți, concubini, prieteni. Elevele bătute de ”prietenii” lor constituie o imagine normală chiar și în fața liceelor cu pretenții, din orașele României. Din când în când, am văzut, se ajunge la tragedii!
DIn păcate, nu există prevenție aici, în afară de educație. Trebuie să se întâmple ceva. E pe principiul: când o fi să fie, rugați-vă să scăpați cu viață. Aa, da, dup-aia, într-adevăr, putem să intervenim! Dumneavoastră aveți grijă să rămâneți vie, doamnă, da?
Revenind însă: ce naiba trebuie să înțeleagă societatea, oamenii, din 70 de zile de muncă în folosul comunității?
Oare ce percepție asupra justiției poate să existe când auzi: 70 de zile de muncă în folosul comunității pentru pedofilie. Nu vă dau amănunte din caz, nu pot, de rușine și de groază, dar mă gândesc la judecătorii care știu aceste amănunte… Oare ei au copii? Oare ei și-au imaginat prin ce trec acești copii abuzați, pe care toată terapia din lume s-ar putea să nu-i mai repare la cap?
Am impresia că de cele mai multe ori stăm așa, cu ochii beliți la nu știu ce valori din înaltul cerului, în timp ce lângă noi, la un metru, cineva are mare nevoie de ajutor, iar noi nu mișcăm un deget.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 22 octombrie 2018

Aa, nu știați?

Se ascute lupta de cloacă

Viorique Vasilique Dancila

Tufele de la Veneția

Taxa pe pirostrie

BetMan – 22 octombrie 2018

Dezvoltare web