Care democrație?

Acum, în situații de criză, îți dai seama că politicienii noștri habar n-au de democrație, de stat de drept, de alegeri libere.
Prima mare porcărie e asta cu ”Domne, președintele e cel mai votat român, ar trebui să…” Ar trebui să ce, mă, băieți? Ar trebui să… exact ce scrie în Constituție. Nimic mai mult.
Brusc, când nu ne convine ceva apar tot felul de criterii de-astea ciudate: ”e cel mai votat român!” Serios? Dar pe locul al doilea știți cine e?
Ponta, fraților! Haideți să-l chemăm și pe el, să-și dea și el cu părerea, că e al doilea cel mai votat român totuși, na, nu e oricare… Dacă e s-o facem, zic s-o facem ca lumea.
Și mai e aia cu: ”domne, ia, gata, am fost aleși, acuma să fim lăsați în pace să guvernăm”. Cum adică?
Ăștia, Opoziția, președintele, dacă se poate să se uite la voi, ă?
Ba, să mai și aplude atunci când Viorica Vasilica dă cu bâta în economie. De unde chestia asta cu ”să fim lăsați să guvernăm”. Guvernați, sunteți la Palatul Victoria, munciți! Vă taie cineva curentul sau ce?
Cică: aa, dar se cere demisia lu Viorica. Ete fleoșc! De-aia nu poate Viorica să muncească! Ce să-ți zic, se consumă sau cum? Plânge? O apucă sughițul, că o vorbesc ăia de rău?
Acești oameni habar n-au de fapt nici despre democrație, nici despre nimic. Nu au trăit niciodată în așa ceva și nu au de unde să știe. Pentru că ei nu au citit, nu citesc și nu vor citi. Iar cursurile pe care le fac, sunt de-alea la care nu se duc, doar primesc diploma. Așa e când dai țara pe mâna proștilor!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat