Când statul violează

Un individ la șaizeci și unu de ani a violat două femei. La diferență de câteva ore. A fost prins asupra faptului. Lăsăm la o parte glumele proaste. Pentru că avem alte chestii mult, mult mai proaste despre care să vorbim. Spre exemplu, omul fusese condamnat de două ori pentru viol și de fiecare dată a fost eliberat condiționat. Cum mama dracului să eliberezi a doua oară condiționat un violator nu pricep, dar hei, eu nu sunt judecător, nu? A mai fost condamnat pentru furt și pentru tâlhărie. Chiar și acum, omul era eliberat condiționat.
Mă gândeam că a fost un scandal monstru în legătură cu recursul compensatoriu. Argumente și argumente.

Dar, ATENȚIE, nu recursul compensatoriu i-a scos pe unii din pușcărie. Adică n-a apărut unul cu o listă: bă, ia, Neluțu Criminalu, afară din pușcărie; Gigi Viol, afară din pușcărie… Nu. Ei au ieșit după ce au stat în fața unei comisii de eliberare condiționată. Comisie în care erau oameni ai legii, psihologi, specialiști, naiba să-i ia… Deci, au ieșit după ce au primit nota 10 cu coroniță pentru bună purtare, ei au ieșit după ce statul, nu-i așa, s-a asigurat că acei oameni sunt gata pentru a se reintegra în societate, după ce statul a zis: da, acest om nu va mai viola, nu va mai da în cap, este reeducat.

Eh, acestea fiind spuse, mă întreb: cum a judecat, mă, nene, comisia de eliberare condiționată în cazul acestui individ de șaizeci și unu de ani care a violat acum două femei?
Unul deci care a recidivat de trei ori, pentru viol, pentru tâlhărie, pentru furt! Cum naiba a ajuns statul nostru la concluzia: Da, domne, e ok omul, poate să zburde liber pe străzile patriei noastre dragi?
Într-un anume fel – poate suna ciudat, știu – putem spune că acele femei au fost violate de statul român. El este cu totul și cu totul responsabil pentru ce li s-a întâmplat!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web