Când sare statul în ajutor

Pe lângă scutiri de taxe, pe lângă ștergeri de datorii, guvernul țării noastre, din când în când, oferă companiilor și ajutoare. Și celelalte sunt ajutoare, veți spune, pe bună dreptate. Ei bine, acum vorbim de bani.
Ultima chestie care am văzut-o este aceasta: „Ministerul Finanţelor a semnat cinci acorduri de finanţare pentru acordarea de ajutor de stat în valoare totală de aproape 360 milioane lei companiilor Automobile Dacia, Swoboda Sibiu, Sogefi Suspensions Eastern Europe, Omnia Europe şi Martur Automotive Seating And Interiors.”
De fiecare dată când îi întrebi pe cei de la stat de ce naiba fac asta, o să-i auzi: păi, creăm locuri de muncă.
Deci, fără banii ăia nu se fac locurile de muncă? Înseamnă, deci, că piața nu vrea acele locuri de muncă. Înseamnă, zic, în logica voastră oricum strâmbă, că piața nu le creează. Atunci, vin și întreb: dacă aceste companii ar avea nevoie de noi locuri de muncă, de ce nu le-ar crea ele? Le e lene sau ce? Adică ar scoate bai din asta, dar zic: ehh, lasă, dă-le dracu de locuri de muncă, alți bani, profituri mai mari, ne-am săturat de bani, în viață nu e totul doar bani. Așa zic aceste companii?
Și-apoi, uite, iau și eu o companie de acolo… Dacia. Și mă uit așa: e cea mai mare companie din România, peste 5 miliarde euro cifră de afaceri, 120 de milioane de euro profit în 2017… Întreb, în toată prostia mea: pe ei îi ajuți cu bani de la stat? Pe bune?
E ceva de genul: pe cine să trimitem, oare, noi la un curs de fotbal plătit de stat? Aa, știu, pe Messi, el pare că ar avea nevoie să mai învețe ceva fotbal. Și nu, nu pe banii lui, lasă că îi plătim noi totul, săracul, are și el familie, copii…
Pe bune, sunteți cretini?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web