Când proștii ies în față

Periodic apare câte unul prin așa zisa presă de la noi care decretează: sunt milioane de asistați, acolo sunt banii dumneavoastră, huoooo! Am tot vorbit despre asta, că până și cel mai prost dintre proști ar fi înțeles. Eh, se pare că că ăștia care urăsc cu patimă, din suflet, oamenii, se încăpățânează să spună: sunt 4,5 milioane de asistați social în România.
Să ne înțelegem: un om care ia pensie nu este asistat social.
Doar un prost care urăște poate să gândească asta. Nu cred că un astfel de prost se poate duce la bunica lui și să-i spună: „ești o asistată, marș la muncă, nu meriți nimic din banii pe care îi primești, sunt taxele și impozitele noastre, ale tinerilor.”
Femeile în concediu de creștere a copilului nu sunt asistate. Doar cineva foarte prost sau foarte plătit, un om care face propagandă urii sociale poate să susțină așa ceva. Copiii care primesc alocații nu sunt asistați social decât dacă ești incult, sau, repet, prost, ori dacă te amenință cineva cu pistolul ca să scrii o tâmpenie ca asta.
Șomerii, cei care și-au pierdut locul de muncă și primesc ajutor de șomaj nu sunt asistați social. Ei au plătit lună de lună cât au fost angajați pentru această formă de protecție socială.
.
Acestea fiind spuse, pentru a nu știu câta oară doar la noi, la Starea Nației, să îi deconspirăm și pe asistați, adică pe cei care primesc acel Venit Minim Garantat. Oameni care deci nu sunt pensionari, nu muncesc, dar nu mai iau nici șomaj, nu sunt copii, nu sunt gravide sau mame cu copii mici… Ei bine, cu mici variații, aceștia nu depășesc numărul de 230 de mii de persoane. Anual, sumele cheltuite pe acest Venit Minim Garantat sunt în jur de 180 de milioane de euro.
Un asistat primește 141 de lei lunar.
Dar cu cât familia este mai mare, cu atât scade suma pe cap de membru.
Deci? 4,5 milioane de asistați? Cât de jigodie să fii? Cât venin să adune un astfel de individ în el ca să arunce atâta ură în societate?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Război și tace

Starea Nației 26 septembrie 2018

Familia normală românească

Vax populi: Ce credeți despre homo erectus?

S-a dus ou și s-a întors acă

Olimpiada de gargară

Război făcuți grămadă

Dezvoltare web