Când banii se fură singuri

Luptă mare în justiție – Tudorel Pesedel, umbra lui Dragnea peste Codurile penale, Augustin Lazăr cu bubele lui, toți se amenință pe toți cu dosare, se creează noi și noi instituții, astfel încât să își pună oamenii la treabă…
Mă rog, asta va mai dura, e limpede.
Dar în acest timp, vrem nu vrem, justiția se face, dreptatea merge înainte. Doar că ea nu prea ne interesează. Dacă ne-ar interesa, probabil că am vedea astfel de cazuri, astfel de știri: Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au desființat dosarul cunoscut drept „ANRP1”. Aproape toți membrii Autorității Naționale de Retrocedare a Proprietăților (ANRP) au fost achitați, iar în motivarea deciziei instanței Curtea Supremă acuză nu doar subțirimea dosarului, dar și faptul că procurorii DNA au ascuns unele fapte de corupție și s-au grăbit în mod nejustificat să soluționeze acest dosar. Mi se pare o știre mai mult decât interesantă.
Să vă spun ce susțin judecătorii în motivare: procurorii invocă legi care nu există, procurorii au făcut un rechizitoriu cu numeroase carențe, procurorii s-au grăbit nejustificat cu trimiterea dosarului în instanță.
De ce este interesantă motivarea? Pentru că e foarte dureros să aflăm că judecătorii nu au PE CE să dea condamnări într-un astfel de dosar care face parte din marea poveste a retrocedărilor – adică a jafului din retrocedări.
Legea retrocedărilor a fost o lege care a făcut din jaf și din corupție politică de stat.
Ei bine, iată, trec anii și aflăm că banii ăia s-au cam furat singuri, iar clădirile și terenurile au dispărut în ceață. Justiție!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Clanul Cormoranilor

Starea Nației 21 februarie 2019

Dezvoltare web