Burta ne papă banii

28% din ce cheltuie o gospodărie din România merge pe mâncare. Așadar, aproape o treime. Papa și caca! O treime din cheltuielile unei gospodării. Această cifră apare într-o statistică Eurostat. Știți care este media Uniunii Europene? 12,2 procente. Mai mult decât dublu așadar, la noi.
Dar să nu vă gândiți că suntem noi, Bulgaria și dup-aia vin ceilalți.
Nu, nenincă, suntem noi și dup-aia e hău, nu mai vine nimeni.
Abia la 21,6% apare Lituania. Bulgaria este la 19% din cheltuieli, când vine vorba de haleală. 10 procente aproape deci între România și Bulgaria.
Asta înseamnă nivel de trai scăzut, asta înseamnă subdezvoltare, înapoiere, și lipsă de… de toate. Bineînțeles, nu e ideea că mâncăm mult, ci că prea mult din ce câștigăm dăm pe hrană. Bineînțeles, știm că România e o țară în care pentru foarte mulți veniturile abia acoperă costurile vieții. Și pentru foarte mulți aceste costuri ale vieții sunt asigurate nu neapărat prin venit, cât prin faptul că trăiesc în mediul rural, acolo unde pot avea o gospodărie care le mai asigură un porc, o vacă, o găină, legume și așa mai departe.
E trist că oamenii politici de la noi, nu doar că nu au habar de aceste cifre, ci că nu știu ce înseamnă, nu înțeleg consecințele lor, vin de prea multe ori cu interpretări idioate.
Pentru că mulți oameni politici sau din spațiul public vin cu înțelegeri de felul ăsta: mm, e de la corupție. Nu, nene, că e corupție și la bulgari de nu se vede omul călare. Mmm, e de la faptul că sunt oamenii leneși, și de-aia câștigă puțin. O tâmpenie mai mare nu există!
Aa, zic alții, e de la productivitate, domnule, că românul nu are productivitate.
Nu, doamnelor și domnilor: e de la politici stupide, de la înapoiere și de la o taxare absolut imbecilă a muncii.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 4 decembrie 2018

Mahmureala Centenarului

Ceasul bun

Dați-o, că o dăm parte-n parte!

Dezvoltare web