BOR, ne simtem bine?

Halucinant poate nu a fost referendumul în sine, poate nici ipocrizia PSD-PNL, cât modul în care Biserica s-a gândit să le vorbească enoriașilor. La recensământ iese că 200% dintre români sunt creștini. Bun!
Eh, cu acești oameni Biserica a vorbit în felul următor: „hai la luptă, nu există iertare pentru cei care nu votează, să nu credeți că veți scăpa, să nu veniți să ne mai cereți ceva dacă nu mergeți la vot, îl mâniați pe Dumnezeu”, și tot așa. Oamenii au zis: serios?… și au stat acasă.
Nu există iertare pentru cei care nu merg la vot? Wow, asta e tare!
După ce îi rupi pe oameni la bani cu înmormântările, cu botezurile, cu nunțile și nu fiscalizezi nimic, bagi banii la burdihan, cumperi și-un merțan… hop, că mi-a ieșit și rima.
Aa, nu mai zic: ceri bani pentru Catedrală, îi îndoi pe oameni, iar dup-aia vii și le zici: băi, hai, la vot, că nu există iertare pentru cei care nu votează. Serios?
Mă întreb, când se vor împărți apele cu Biserica și statul nostru?
Oare când partidele nu se vor mai folosi de popi în campanie? Oare când primăriile nu vor mai da bani pentru biserici fără să-i consulte pe cetățeni?
Cum să iei bani de la amărâți ca să faci biserici, și tu, preot, ai bolidul de lux în fața bisericii? E prea mult, prea mult.
SRI se amestecă în justiție, preoții se amestecă în politică, toți fac bani neimpozitați, lumea rămâne săracă și i-auzi-l pe ăla: „nu există iertare că nu ai fost la vot.”
Câtă nesimțire! Câtă indecență!
Înființați cămine pentru bătrâni, ajutați copiii rămași pe drumuri, ridicați școli, nu catedrale absurde, faceți pomeni, nu cereți bani și nu amenințați oamenii, fiți umili, umblați cu bicieletele, bă, mergeți pe jos, nu în mașini de lux.
Că s-au săturat oamenii să vă vadă pe toți: politicieni, popi, securiști plini de bani și vorbind despre democrație, libertate și dreptate.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 8 octombrie 2018

Statu-palmă-barbă-vot

Fâs cu fâs

Coaliția pentru penibil

Valea iacta est!

Mândria de-a nu mai fi fraieri

Dezvoltare web