Biznis pe stomacul gol

E foarte greu să faci politică dacă nu înțelegi, cât de cât, puțin, acolo, cum funcționează oamenii. Vă mai amintiți de programul Start-up România sau ceva de genul, pus la cale de guvernul Grindeanu?
Se vindeau firmele pe OLX, a rupt, n-a înțeles nimeni nimic. Niște bani europeni nerambursabili pentru ceva care nu conduce la nimic. Acum e una și mai tare: se dau bani celor aflați în risc de sărăcie, ca să facă biznis.
Persoane aflate în risc de sărăcie din 38 de localități din România vor avea ocazia să obțină fonduri europene de maximum 25.000 de euro fiecare. E vorba de zona Delta Dunării. Toată lumea e pe biznis acolo, se știe…
Țineți minte sutele de milioane băgate în reconversie socială și în tot felul de cursuri de perfecționare? Exact același mod de aruncat banii pe fereastră. S-au îmbogățit atunci niște firme care au frecat banii europeni, și cam aia a fost, în economie nu s-a văzut nimic.
Ați văzut vreodată vreun raport de genul: ”domne, s-au băgat 200 de milioane în reconversie și rezultaetele sunt acestea”. Nu. Pentru că efectele sunt zero.
Acum, altă idee genială: avem sute de localități în sărăcie, oare ce să facem? Aa, știu, să le dăm niște bani să facă biznis.
Bă, băieți, v-a mâncat biznisul din creier, voi vedeți doar biznis peste tot? În fapt, nu reușiți decât să tocați niște bani fără vreun folos.
După ce că absorbția e mică, după ce că procedurile sunt de-o rară imbecilitate, mai aruncați și banii pe tâmpenii. Dar așa e când prostia și ticăloșia își dau mâna.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 6 iunie 2018

Vă mai aduceți aminte?

Gulerele albe și creierele plate

Știm că nu mai știm nimic

Dezvoltare web