Banii noștri sunt în altă parte

Se scurg bani din România cum țâșnește apa dintr-o conductă spartă, pe care nu o repară nimeni. Iar asta nu se întâmplă de azi, de ieri, ci de ani buni.
Am citit și m-am crucit, și-am zis să vă cruciți și voi, că, na, la crucit ne pricepem toți. Iată ce spune un raport al Curții de Conturi din 2016: în perioada 2006 – 2015 bugetul de stat al României a fost păgubit cu 7 miliarde de lei prin plafonarea ilegală a prețului la gaze naturale.

Deci, Curtea de Conturi spune că statul a fost furat prin plafonarea prețului de referință la gazele naturale. Statul a pierdut din redevențe. Halucinant este că există și o decizie judecătorească, a Înaltei Curți, în care se spune că plafonarea prețului e ilegală.
S-a făcut ceva credeți în tot acest timp? Există un dosar penal? Nu, nimic. 7 miliarde de lei, da? Haideți să vă zic una și mai tare.

Pe fostul ministru al Economiei îl cheamă Gheorghe Șimon. Uitați ce a zis acest domn în Parlament, în octombrie anul trecut: „Am aflat că sunt societăţi comerciale care n-au plătit niciodată, reţineţi, niciodată, niciun leu redevenţă Statului Român, deşi exploatează resurse de peste 20 de ani! Angajaţii Statului n-au urmărit nimic. Iar când au făcut-o şi au constatat că nu plătesc, nu le-au retras licenţele şi nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!”

Poftim? Un ministru zice asta în Parlamentul României și nimeni din Justiție nu mișcă un deget? Vorbim de corupție, dar cu furturile astea imense cum facem?
Sau tocmai de-aia vorbim doar despre corupție, să nu se vadă când… ă?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 13 februarie 2018

Omul care aduce perla

Vasilica de pe Wall Street

Disculpați de drept comun

Atenție, aterizează bunica Tudorel!

Banca pe care ne-o permitem toți

Dezvoltare web