Banii n-aduc fericirea. Aduc pensii și salarii

În sfârșit, în sfârșit se aude și vocea SRI-ului. Destul ne-ați ascultat voi pe noi, mai inversăm.
Trebuie să recunoașteți că e foarte ciudat ca în societate să se discute atât de intens despre bugetul SRI, despre bugetul Serviciilor secrete în general, iar din partea lor să nu vezi nici o poziție. Să nu vezi că fac o declarație de presă, că vin în parlament unde, pe bună dreptate, să-și pledeze cazul.
Mă rog, acum a vorbit purtătorul de cuvânt al SRI. Și ce ne spune purtătorul de cuvânt al SRI… „Funcţionăm după o lege de pe vremea când telefonul mobil şi internetul nu existau (…) Sunt câteva mii de angajaţi în plus, deci. SRI a fost organizat pe model sovietic, cu structuri în fiecare judeţ”.
Tipule, ne spui nouă asta? Maior stătea la băute cu jurnaliștii și cu Oprea și cu alții în loc să bată drumul parlamentului și să ceară o nouă lege de funcționare.
Câtă presiune ați făcut pentru schimbarea legii de funcționare?
Cu câte ONG-uri v-ați întâlnit pentru a avea discuții privind, să zicem, raportul Servicii – Democrație în zilele noastre? Ați discutat cu cineva despre fake news, internet, campanii electorale?… Nimic, nu?
SRI deci se plânge poporului. După ce până acum a ținut în el. De-acum, ne putem aștepta ca SRI să vină și să ne spună: a, știți, noi nu prea am făcut nimic în anii din urmă, pentru că legea e din 1900 toamna.
Ceva ați făcut: afaceri. Despre asta… mucles, nu se zice nimic.
Și încă ceva drăguț: 84% din bugetul SRI e pentru salarii și pensii.
Te cred și eu, frate, la ce pensii sunt acolo, probabil că vă mai și împrumutați. Aveți și primă de porc? Nu? Doar ce taie nea Liviu la voi în curte de sărbători? Bun.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Titanic fals

Privește cercul!

Starea Nației 14 februarie 2019

Vax populi: Ce este dragostea?

Instinct de primar

Dezvoltare web