Bani mulți, corupție mare

Mare scandal mare în Grecia. Corupție grea, corupție cu zeci, cu sute de milioane de euro. Pe scurt, monstruozitatea arată astfel:
Doi foști premieri greci și opt foști miniștri, unul dintre ei fiind în prezent comisar european, sunt bănuiți de implicare într-o vastă afacere de corupție cu presupuse fapte de dare de mită, deturnare de fonduri și spălare de bani pentru promovarea produselor multinaționalei farmaceutice Novartis pe piața greacă.
Adică fix ce am avut noi cu Microsoft? Exact. Același lucru. Se prinde și un copil.

Ce învățăm noi de aici? Păi, în primul rând că toată treaba asta cu mita și corupția… Mmm, cum era melodia aia: Dragostea se face-n minim doi… parcă așa nu? Eh, și corupția e ca dragostea, se face-n minim doi.
Vine compania cea cu bani mulți și, ca să-și rezove treaba, dă bani, dă mită, corupe.

Anul trecut, 11 companii au plătit amenzi de 2 miliarde de dolari în SUA pentru că… pentru că au dat mită în străinătate. Da, 11 companii, 2 miliarde amendă.
Iar din 2008 până acum au fost anchetate 143 de companii și s-au dat amenzi de 11 miliarde de dolari.

Este un cer vicios care trebuie spart, rupt undeva… avem țări cu stat de drept fragil, cu sărăcie multă, cu politicieni puși pe făcut bani și avem companii mari, care vânează piețe și care, iată, sunt dispuse să facă orice pentru a-și atinge scopul. Iar scopul lor e unul singur: pro-fi-tul! Profitul.

Așa a fost mereu, nu e o boală nouă a economiilor mondiale. Să nu uităm, deci: corupția e ca dragostea: se face-n minim doi.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea Nației 7 februarie 2018

Avem o scuză. Cum procedăm?

Cu circul prin Europa

Exclusiv online! Pe drum – episodul 3

O mașină de Salvare la PNL!

Olguța pe înțelesul Olguței

Poate au înnebunit

Să vină banii la băieți!

Dezvoltare web