Avocado poporului

Știți cu ce se ocupă Avocatul Poporului? Tare mi-e teamă că nici cei care au deținut funcția de avocat al poporului nu știau. Am văzut în aceste zile știri peste știri despre Avocatul poporului și cine va deține această funcție. Ideea e că de fiecare dată se menționa: vă amintim că avocatul poporului este cel care poate sesiza la Curtea Constituțională.

Știți cum e, până nu a început Băsescu să facă tot felul de sesizări la Curte, naiba știa de Curtea Constituțională. Abia atunci a aflat poporul că sunt unii care putrezesc în niște funcții pe bani muli fără să facă nimic. Ideea e că Avocatul Poporului se ocupă și de alte lucruri, la fel de importante, dacă nu chiar mai importante. Spre exemplu, vă citez din legea de funcționare, atribuții ale Avocatului Poporului: „prezintă celor două Camere ale Parlamentului rapoarte, anual sau la cererea acestora; rapoartele pot conţine recomandări privind modificarea legislaţiei sau măsuri de altă natură pentru ocrotirea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”.

Ați auzi de așa ceva? L-ați văzut pe Avocatul Poporului vorbind în Parlament despre ocrotirea drepturilor și libertăților și, mai ales, despre cum ar trebui modificată legislația în această privință? Vă zi eu: dacă l-ați auzit, a fost în vis. În realitate – niciodată. Ce mai face Avocatul Poporului? Păi, asta: „prezintă rapoarte preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului sau, după caz, primului – ministru, în cazurile în care constată, cu prilejul cercetărilor întreprinse, lacune în legislaţie sau cazuri grave de corupţie ori de nerespectare a legilor ţării”.

Ați auzit de așa ceva în mandatul lui Ciorbea cel puțin? De-acum, știm ce vrem de la Avocatul Poporului: să sesizeze Ordonanțele la Curte. Asta e treaba lui. Și s-o facă mereu, la toate ordonanțele, ca să arate că muncește.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web