Amendă pentru terorism

A trecut o știre prin lume la un moment dat, dar, na, noi eram ocupați cu nimic și n-am prins-o. Și când zic nimic… la România mă refer.
Fiți atenți! Grupul ING trebuie să plătească 775 de milioane de euro către autoritățile din Olanda, după ce s-a înțeles pe cale amiabilă cu procurorii, într-un dosar ce privește spălarea de bani și, atenție, finanțarea terorismului.

În primul rând îmi place chestia asta: ”Grupul ING s-a înțeles pe cale amiabilă cu procurorii.” Normal, frate, nu stai să faci scandal acuma, să speli boarfele murdare în public, nu e frumos. Pe cale amiabilă, faci o hârtie de-aia de mână, semnați toți. Nu mai mergi la poliție, stai pe-acolo, număr de ordine, pierdere de vreme. Plus că, na, procurorii au întrebat: Despre ce e vorba? Domne, terorism…
Aa, fii, domne serios, credeam că e ceva grav, dar la terorism se dă avertisment și gata. Hai, mă, băieți, mă!
Ia uite ce zic procurorii: „De ani de zile, clienții au putut folosi conturile bancare ale ING pentru activitatile criminale fără să fie deranjați. ING ar fi trebuit să vadă că fluxurile de bani care au trecut prin acele conturi bancare au provenit probabil din activități criminale”.
Ar fi trebuit să vadă pe naiba… stai toată ziua la calculator, îți strici ochii, nici nu mai vezi. Nu e chair așa!
Mă rog, ING a luat o măsură drastică în privința boardului de conducere: nu se mai dau prime anul ăsta! Oamenii au salarii de sute de mii și de milioane, să ne înțelegem. Că doar spălarea de bani și finanțarea terorismului nu s-au fost făcute de doamna Jenica, de la ghișeul numărul 6.
Haha, adio porc de Crăciun, băieți! Iar mâncați doar șorici de anghilă și piftie din icre negre. Dar ce voiam să vă spun, de fapt. Vă dați seama cât de prostiți suntem noi, cetățenii de rând, de toți șmecherii ăștia?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Colorata / Azi e gata!

Boooom!

Dezvoltare web