Adam și greva

Angajatorii de la Electrolux, firmă suedeză, au găsit o soluție pentru oamenii care sunt de atâtea săptămâni în grevă: să sune la specialiști în coaching și consiliere.
Eh, și unii dintre ei au sunat. Li s-a spus că sunt plătiți să stea jumătate de oră cu fiecare angajat, iar principalul sfat a fost acela ca greviștii să se plimbe prin parc, ca să-și regăsească echilibrul. Hahahah! Oamenii vor două sute de lei la salariu și pauză de masă ok, dar, na, dacă o plimbare prin parc poate rezolva aceste probleme, aia e, mergem și la plimbare!
Dar pur și simplu nu înțeleg de ce ambasada Suediei nu face o glumă despre cazul de față? Ambasada Suediei, care altfel e așa glumeață, e peste Țociu, aproape de Palade, ca umor. Și e mișto că face mereu glume cu SRI-ul… Daaa, mega amuzant, își dau coate așa, ca între prieteni. Iar SRI îi răspunde Ambasadei, amuzanți și băieții de acolo.
Mă întreb ce ar spune niște psihologi despre toate aceste glume. Da, mă gândeam să le punem la dispoziție niște psihologi, să sune, să stea de vorbă cu ei, că prea sunt umoriști într-o țară altfel atât de tristă!

E trist că ăștia de la Electrolux au dat puțin înapoi abia după ce greva a ajuns în presa centrală, abia după s-a mai vorbit cât de cât, ici-colo. Altfel, foarte agresivi, cu amenințări de genul: ”păi, nu vă întoarceți voi la muncă?… Eh, o să vedeți atunci tratament.”
Mi s-a părut foarte amuzant să citesc în comunicatul Electrolux următoarea frază, fiți atenți: ”Suntem pe deplin conștienți de faptul că este o perioadă dificilă pentru cei care se află în grevă și suntem preocupați de confortul lor emoțional!”

Confortul emoțional, băi, ești nebun? Să trăiți, voi, nu puteți lucra puțin și la confortul material? Nu mult, un două sute de lei acolo. Nu, așa-i?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Ceasul bun

Starea Nației 16 aprilie 2019

Dezvoltare web