Academia de Plătit Polițe

Jurnalista Emilia Șercan a primit o amenințare, fiind anunțată printr-un SMS că dacă nu se oprește din investigațiile pe această temă, va urma „calvarul”. Aveam să aflăm că mesajul a fost trimis de către un ofițer din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Ofițer care, foarte important, nu e înscris la școala doctorală, semn că a acționat la comanda cuiva, cel mai probabil un superior.
Deci, avem grozăvia asta, cu un jurnalist amenințat, dar ce să vezi, cei care amenință sunt fix ăia care ar trebui să ne protejeze pe noi toți. Sigur, un idiot, nu putem generaliza. Daaar, din o sută patruzeci şi nouă de doctorate susținute la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în intervalul 2011-2017, cinzeci şi cinci prezintă „simptome” de plagiat: da, strănută furt și te stropesc cu capitole întregi șutite fără ghilimele. E, când la vârful Poliției se află cel puțin cincizeci şi cinci de doctori suspecți de plagiat, asta îi vulnerabilizează nu doar pe ei, ci întreg sistemul.
Pentru că un funcționar care are ceva de ascuns poate fi corupt ușor: „Băi, doctorașule, ia fă tu asta pentru mine și trecem cu vederea mizeriile pe care le-ai făcut ca să ajungi în funcție!” Și așa se strică totul. Un furt care pare mic – ce-am făcut, frate, am luat niște chestii scrise de alții, dacă s-a zis tot ce era de zis despre subiect! și așa nu citește nimeni porcăriile astea de lucrări – deci, un furt care pare mic duce la un compromis, apoi la altul și uite-așa nu mai vezi oamenii cinstiți din lanul de corupție. Ajungi să ameninți cu moartea jurnaliști care îți caută schelete prin dulapul profesional.

Să știm asta: o țară în care până și oamenii legii își croiesc drumul în viață prin furt n-are nicio șansă. Ideea e: facem ceva să ne schimbăm?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web