Abramburica în acțiune

A început campania. Mă rog, nu a început, dar a început. Adică e vânzoleală mare, poștașii îți aduc ziare, se împart pliante și pe telefon primești mesaje.
Bineînțeles că mai toate sunt niște porcării de care trebuie să te amuzi.
Cum e și un mesaj trimis de PSD pe telefoane. Dar nu de PSD, ci de, fiți atenți: Departamentul pentru Educație Națională. Wow, te gândești, o fi vreun birou pe la NATO ceva…
E un birou la PSD, bineînțeles. Eh, și în mesajul trimis de Departamentul pentru Educație Națională se spune așa: Guvernul PSD a reînființat școlile profesionale.
A făcut pe naiba, n-a reînființat nimic.
Dar marele amuzament este că PSD putea să spună totuși un adevăr despre școlile profesionale. Iar acel adevăr sună astfel: PSD a desființat școlile profesionale. Așa da, băieții! Pe desființare, nu pe înființare.

În 2009, doamna Abramburica ce făcea? Păi, doamna Abramburica abramburea. Și abramburea educația românească. Exact ca azi, la zece ani distanță. Că așa ne e dat nouă, ăsta e blestemul. Ce anii nebuni erau, ce se mai zbăteau pesediștii să crească universitățile particulare.
Acolo era miza, acolo erau banii, dă-le naibiide școli profesionale, de arte, de meserii. Oricum luăm totul de la chinezi, ce să ne apucăm acuma să meșterim. Ne mai lovim și cu ciocanul peste degete, ne înnegrim unghiile.

Adevărul e că în ziua de azi se minte foarte ușor și fără prea multe urmări. Nu există urmări pentru că se așteaptă toți să minți. Om politic, presă, autorități… nu e ca și cum ar înșela niște așteptări. Nu, așteptările chiar astea sunt: să minți.
Doamna Abramburica, dați-i înainte cu minciunile, piatră pe piatră să nu mai rămână.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web