Abecedarul scurgerilor de bani

Vă dau o veste, bineînțeles, proastă. Va fi haos, din nou, cu manualele. Se rescriu toate abecedarele. Și toate manualele claselor 1-4. Ce, nu ați văzut dezbateri publice cu asta? Nu, nici n-au fost. O ordonanță de urgență s-a ocupat de toată treaba. De la anul, toate manualele vor fi tipărite la Editura Didactică și Pedagogică. De stat, tăticu.
Aici e o mare discuție. Nu, nu e nimic rău în asta, nimic rău că statul ar avea o astfel de editură, dar problemele intervin atunci când habar n-ai ce se întâmplă într-o astfel de editură, când nu știi ce costuri sunt și când nu știi ce manuale se aleg în detrimentul altora, ce profesori, mai exact, ajung să fie ”agreați” de băieții de la putere.
Întrebare: de ce se schimbă manualele? Ce era greșit la astea de acum?
Nu zic că nu ar trebui altele, dar, ideea e, nu ar trebui să știm ce e aiurea cu ele și CUM vor fi îmbunătățite?
.
Ce sume sunt alocate? Nu se știe încă. Cât costă noua tehnologizare a Editurii Didactice?… Oo, da, vă dați seama, acum se cumpără tiparnițe noi, se fac niște contracte, cum ziceam, se face pârtie pentru niște sume bune. Care vor ajunge, desigur, la fel ca banii ăștia aruncați pe centenar, în niște buzunare șmechere.

Și mai întreb ceva: dacă se dă drumul la niște bani, se cumpără niște tiparnițe, se plătesc niște manuale… și pleacă acest guvern și vine să zicem PNL… Eh, dacă guvernul PNL zice: domne, e o prostie asta cu Editura Pedagocică!… Ce facem?
Facem pe naiba, am pus cruce banilor, s-au dus la niște băieți. Asta facem de 28 de ani.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Ceasul bun

Starea Nației 27 martie 2018

Viva la Involucion!

Vom primi viitorul prin poștă

Se face!

Veniți de luați Unire

Dezvoltare web