Suntem fraieri, dar știm ce bani avem în buzunare

Eh, stați, că a mai apărut o șmecherie: cică PSD nu a promis creșterea salariilor, ci creșterea veniturilor. Știți, mecla aia de politician care-ți spune: vă rog, nu-mi puneți vorbe în gură, haideți să fim riguroși, haideți să nu intoxicăm opinia publică!
Pe bune? Să ne lămurim: creșterea înseamnă creștere atunci când se simte în mână, în net, da? Am mai mulți bani în buzunar, înseamnă că au crescut salariile, pensiile, veniturile, sau oricum altcumva vreți voi să le ziceți.

Problema e că oamenii nu simt în buzunare acei bani. Altfel, că ați crescut voi nu știu ce bani, că pe fluturaș apare o sumă de 3 ori mai mare, asta chiar nu are nici o importanță. Din contră, ați văzut ce haos și ce mare nedreptate ați făcut cu transferul de contribuții.
Dar nu puteți să ne ziceți acum: v-am mărit veniturile! Hai, că nu suntem cretini: nu puteți să ne spuneți: ”v-am mărit banii pe care vi-i luăm prin impozite și taxe.”
Deci nu, nu puteți să ne luați peste picior atât de grav.
Cu ce mă încălzește pe mine, cetățean, că mi-ai mărit tu, stat, banii care nu rămân la mine în buzunar?
Ba ne mai luați și tare, cu tupeu: ”alo, dar ce aveți, ce nu vă mai convine, ce atâtea figuri după ce v-am crescut banii?” Încă o dată, să vă intre în cap: ne interesează strict banii care rămân la noi, nu banii care merg la stat sau în altă parte. Simplu.
Ies acum în stradă sindicatele din Sănătate. Eh, ies ei că sunt oameni răi, nu? De fapt, ies în stradă nu ca să protesteze, ci ca să mai cheltuiască din bani, că nu mai au loc de ei în casă.
.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 12 martie 2018

Marea adunătură națională

Partidul cu mustață

Vreți să fiu tăticul vostru?

Dezvoltare web