Starea Nației în presă

DRAGOȘ PĂTRARU: „AVEAM ZILE CÂND MÂNCAM PÂINE UMEDĂ DATĂ PRIN ZAHĂR”

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea nației de la TVR 1, într-un interviu inedit, care-l descrie altfel decât l-ați cunoscut până acum.
Care sunt primele lucruri pe care le faci dimineața?
Mă trezesc. Citesc știrile și îmi dau seama că am nevoie de o cafea tare ca să mă trezesc de-a binelea. Mă rog, după ce citești știrile, îți dai seama că unii pur și simplu nu se trezesc niciodată din ce gândesc și din ce sunt.

Continuarea aici: http://www.larevista.ro/dragos-patraru-aveam-zile-cand-mancam-paine-umeda-data-prin-zahar/


Dragoş Pătraru, realizator „Starea Naţiei“, la „Adevărul Live“: „Să vă uitaţi la publicitate că altfel nu mâncăm“
Noul sezon „Starea Naţiei“ la TVR, cea mai importantă producţie a televiziunii publice din punct de vedere al audienţei, reintră în grila TVR, de la o nouă oră. Dragoş Pătraru a fost prezent în platoul Adevărul Live pentru a explica prin ce schimbări trece producţia, ce eforturi realizează în acest sens şi pentru a dezbate situaţia postului public.

Continuare aici: http://adevarul.ro/entertainment/tv/adevarul-live-ora-1400-dragos-patraru-despre-viitorul-sezon-emisiunii-stareanatiei-1_55d30d4ff5eaafab2cae1d4a/index.html


Dragos Patraru: Se suna la TVR ca la balamuc, suna toata lumea: politicienii, serviciile, pana si Patriarhul Daniel a sunat sa ne opreasca emisiunea
Dragos Patraru nu crede ca oamenii vor avea rabdare sa citeasca tot acest interviu, pentru ca este prea lung. Dar noi avem incredere in cititori si il lasam asa, lung, si fara interludii cu pisici.

Cei care vor sa afle cum se face audienta intr-o televiziune care nu este interesata de rating sau cat de sensibila este relatia dintre firmele de publicitate si continutul politic al unei emisiuni, vor citi pana la capat. Sau daca vor sa afle cine suna la TVR, de ce, cum e sistemul baietilor destepti, si de ce Dragos Patraru nu isi face iluzii si stie ca, daca vor continua asa, drumul nu pare lung in TVR.

Continuare aici.


VIDEO. Povestea lui Dragoș Pătraru: “La 18 ani, am fost refuzat de Florin Călinescu. M-a marcat”. Mergeam și plângeam. Cum a vândut ziare în liceu și a luat premii în Franța pentru actorie
PaginademediaTV. “Mergeam și plângeam. Ploua. Nici nu știam pe unde merg”, a povestit Dragoș Pătraru, în premieră la PaginademediaTV. Avea 18 ani, dorea să intre în echipa Chestiunea zilei și fusese refuzat de Florin Călinescu.

Un refuz care l-a marcat, a povestit Dragoș Pătraru. “Am plâns jumătate de zi”, își amintește Pătraru. “Călinescu habar nu avea cine sunt. Probabil primea 1.000 de cretini ca mine. Dar m-a ambiționat.”

Realizatorul emisiunii Starea Nației, de la TVR 1, a povestit pentru Paginademedia.ro cum a vândut ziare câțiva ani, dar și despre cum a luat cursuri de actorie, în liceu.

Citiți continuarea aici.