Redirecționează până la 20% din impozitul pe profit pe anul în curs către Asociația Starea nației

Salut,

Sunt Dragoș Pătraru, inițiatorul proiectului Starea nației.

Ne știi pe toți de aici. Și dacă citești aceste rânduri s-ar putea ca și noi să te știm pe tine, fie de la o întâlnire din cadrul turneului Starea nației, fie dintr-un schimb de mesaje pe care l-am avut de-a lungul timpului.

Și te afli aici pentru că știi că de mai bine de 8 ani ne încăpățânăm să credem în echidistanță și în sancționarea derapajelor, indiferent din ce parte vin ele, prin folosirea umorului. Chiar dacă asta înseamnă să schimbăm des canalul de televiziune la care se difuzează principala noastră producție.
Jurnalismul nostru este liber de prejudecăți comerciale și nu este influențat de proprietari de trusturi media, politicieni și nici măcar de acționari. Pentru că acționarii suntem noi. Astfel, putem să informăm, să inovăm și să provocăm acolo unde vocile nu sunt ascultate. Doar în acest mod putem să punem întrebările corecte, care să îți ascută spiritul critic, să îți combată prejudecățile și să îți ofere posibilitatea de a lua decizii în cunoștință de cauză.

Am făcut multe, din 2013, de când am început acest drum. Am reușit să punem bazele proiectului Starea sănătății, care anul acesta va trece la un alt nivel, cu un site și un magazin care va promova și va vinde produse sănătoase. Îți va plăcea cu siguranță. Apoi, am deschis anul trecut prima Cafenea, la Ploiești. Unde avem cafea proaspăt prăjită, restaurant vegetarian, cămin cultural, dar și prima bibliotecă a nației, cu peste 700 de cărți recomandate de mine. Pandemia ne-a dat un pic înapoi, dar proiectul merge prea bine ca să nu-l extindem în alte locuri din țară.

De asemenea, deja producem câteva proiecte în care punem multă pasiune: Starea planetei (Alexandra Corbu), Starea muncii (Victoria Stoiciu), Măcelăria de Fake-news (Radu Hângănuț). Dacă ai o idee și vrei să faci o rubrică despre care crezi că poate face lumea un loc mai bun te așteptăm alături de noi.

Nu-ți cerem ajutorul nici pentru Starea nației, nici pentru celelalte proiecte jurnalistice. Ți-l cerem pentru Școala nației, proiectul nostru la care lucrăm de doi ani și care încă nu este ceea ce ne dorim să fie. Și asta pentru că – probabil și din cauza discursului de la emisiunea Starea nației – nu am găsit resursele financiare pentru a avansa în ritmul dorit. Anul acesta suntem însă hotărâți să avansăm mult cu acest proiect.

Pentru că:

În era tehnologiei, un sistem educațional complex nu poate fi construit exclusiv de către stat. Este nevoie de o diversitate a instrumentelor de furnizare a informației. La fel, sistemele de formare profesională sunt cu atât mai reușite cu cât combină surse și tehnologii multiple. O mare parte a informației pe care o asimilăm zilnic provine din experiențe și interacțiuni.

Școala Nației asta vrea să ofere, experiență și interacțiune. Este platforma care îi pune în dialog pe cei de la care noi credem că avem ce învăța cu oamenii care vor să învețe. Iar aici, cuvântul magic este GRATUIT. Exact, așa vrem să construim această platformă. Să putem să le oferim tuturor acces gratuit la educație de înaltă calitate.

Platforma noastră, încă în curs de dezvoltare, va găzdui cursuri video realizate după o curiculă modernă care nu va furniza informația ”după manual”, ci va introduce privitorul într-un context pluridisciplinar și interactiv. Platforma va conține, de asemenea, o bibliotecă audio.

De asemenea, în paralel cu Școala nației, vrem să dezvoltăm și Editura nației, unde să reușim să scoatem cărți de calitate despre lumea de azi, pe care să le punem la dispoziție la prețuri decente, dar și, undeva în viitor, o academie sportivă, dar și o școală de presă, cu specializări care nu există în școlile tradiționale, gen ”infotainment”.

Parte dintre resursele financiare merge către rubrica noastră Ceasul bun, iar acolo puteți vedea rezultatele în fiecare marți, în cadrul emisiunii Starea nației.

Pentru a face tot ce ne propunem avem nevoie de ajutorul vostru. Cei care cred că pot ajuta alăturându-se eforturilor noastre sunt rugați să ne contacteze, ca să vedem ce pot face exact (la Școala nației avem nevoie de voluntari, de pildă). Cei care vor să sprijine financiar proiectul sunt rugați să o facă direcționând parte din impozitul lor către Asociația Starea nației. Vă vom informa periodic cu privire la felul în care au fost folosiți banii voștri.

Să vă fie bine, oameni!

CUM PROCEDEZI?

Descarcă contractul:

CONTRACT SPOSORIZARE STAREA NAȚIEI

Completează contractul până la finele anului cu datele tale și trimite-l la adresastr. Nicolae Filimon nr. 11, Ploiești, județul Prahova

Noi vom semna contractul și îți vom trimite originalul.

După ce ai primit originalul, virează banii în contul Asociației Starea Nației pe care îl regăsești în contract. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului. În momentul în care achiți statului român impozitul aferent anului fiscal în care ai făcut donația, reduci suma donată către Asociația Starea Nației.

 

Redirecționează 3.5% către Asociația Starea nației

CUM PROCEDEZI?

Descarcă:

SN-declaratia-230-2021 și declaratie-consimtamant-230

Completează formularul de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

  • Date de identificare contribuabil
  • Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
    (dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)
    Semnătură contribuabil

Declaraţia de consimţământ este necesară dacă optezi ca Asociația Starea Nației să depună actele în numele tău.

SEMNEAZĂ FORMULARUL

După ce ai descărcat formularul imprimă-l și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”.

TRIMITE FORMULARUL

pâna la data de 25 mai 2021 poți trimite formularul prin următoarele metode:

  • la adresa: str. Nicolae Filimon nr. 11, Ploiești, județul Prahova – În acest caz trebuie să incluzi si declaraţia de consimţământ completată.
  • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate
  • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică

Anul acesta data limită de depunere a Formularului 230 a fost 25 mai, dar te așteptăm la începutul anului viitor, când se va deschide o nouă sesiune de depunere.