Antibioticele din carnea de pui

La sfârșitul lunii trecute a apărut în presă un articol despre puiul vândut ieftin în supermarketurile din Europa. Un studiu care a analizat probe de carne de pui vândută în cele mai mari supermarketuri din Germania, Franța, Polonia, Olanda și Spania, a concluzionat că 51% din aceste probe erau contaminate cu superbacterii rezistente la antibiotice.

 

Referințe:

https://sfamjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1046/j.1472-765X.1999.00656.x

https://www.who.int/news/item/29-04-2019-new-report-calls-for-urgent-action-to-avert-antimicrobial-resistance-crisis

https://www.foodingredientsfirst.com/news/german-poultry-industry-hits-back-at-antibiotic-resistant-chickens-survey.html

https://www.digi24.ro/stiri/externe/pui-cu-superbacterii-in-magazine-o-analiza-la-nivel-european-ridica-din-nou-problema-folosirii-antibioticelor-in-ferme-1392207

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat