Alimentație și COVID-19 – legături „bolnăvicioase”

Știu că ne-am săturat cu toții să vorbim despre COVID-19. Inclusiv noi, cei care scriem sau vorbim despre sănătate, cum suntem eu și colega mea, Alexandra, cu care fac această rubrică. Toate jurnalele medicale publică pe bandă rulantă studii despre legătura dintre COVID și anumite deficiențe sau despre condiții medicale care ne predispun la complicații.

 

Referințe:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7165103 (The impact of nutrition on COVID-19 susceptibility and long-term consequences)

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2020.569542/full (

Rethinking Urban and Food Policies to Improve Citizens Safety After COVID-19 Pandemic)

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195666320316275 (Food choice motives and the nutritional quality of diet during the COVID-19 lockdown in France)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7540284/ (Obesity, eating behaviour and physical activity during COVID-19 lockdown. A study of UK adults)

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat