Harry Potter și Piatra Filozofală

Harry Potter și Piatra Filozofală este prima carte din seria Harry Potter. E cartea care a născut magia. Legenda spune – și are ceva adevăr în ea – că ideile primei cărți din seria Harry Potter i-au venit lui J. K. Rowling în timp ce aștepta un tren care întâzia, dorind să călătorească de la Manchester la Londra.

Of, dacă așteptai trenul în România, dragă, scriai primele trei cărți până să vină, nu doar o schiță pe un șervețel. Oricum, mai mereu autoarea și-a scris ideile sau capitole întregi prin cafenelele din Edinburgh, alături de fiica sa, Jessica. Volumele din seria Potter au apărut cu pen-name-ul, pseudonimul, J.K. Rowling pentru ca cititorii să nu știe că au de-a face cu o femeie.

___

AMC este gazda unora dintre cele mai populare și aclamate programe de televiziune. Fondată din dragoste pentru măiestrie și povești extraordinare, AMC oferă filme apreciate și seriale originale premium.

Televiziunea a produs unele dintre cele mai premiate seriale dramatice din ultima decadă, inclusiv „Mad Men” și „Breaking Bad”. AMC are istoric excepțional de a câștiga peste 45 de premii Primetime Emmy și de a obține peste 290 de nominalizări Emmy. AMC a fost prima rețea de cablu de bază care a câștigat vreodată Premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic cu Mad Men în 2008. Printre serialele originale de actualitate ale AMC, se numără câștigătorul Globurilor de Aur, ”Better Call Saul”, alături de ”Fear the Walking Dead”, ”NOS4A2” și ”The Terror”.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 5 mai 2020

„Al doilea creier”

Dezvoltare web