Trucuri pentru gustări sănătoase

Gustările dintre mese. Dușmanul tău dacă vrei să slăbești, nu? Scot gustările și m-am scos. Slăbesc. Trei mese pe zi și aia e. Păi, nu prea e. Mult mai bine pentru sănătate este să alegem alimente pline de nutrienți, care să ne hrănească cu adevărat și care să ne dea un impuls de energie atunci când avem nevoie. Nu ne putem bate joc de corpul nostru la nesfârșit cu energizante sau cafea, pentru că astea nu ne hrănesc.

Gustările dintre mese pot fi și altceva decât covrigi, chipsuri sau croissante cu ciocolată de la automatul de mâncare. Că asta e problema: cel mai adesea mâncăm ceea ce ne este cel mai la îndemână, ceea ce vedem aproape de noi. De-aia sunt covrigării la fiecare colț de stradă.

Dacă deschizi sertarul de la birou și primul lucru pe care îl vezi va fi o ciocolată, șansele ca tu să alegi acea ciocolată în locul unui măr sau a unui pumn de nuci sunt foarte mari. Miniobiceiuri, fraților, v-am tot povestit. Primul truc, așadar, este acela de a avea mereu la noi și la vedere nuci, semințe și fructe (eventual chiar tăiate cuburi și purtate într-o caserolă – odată tăiat, trebuie mâncat!). Același lucru ajută și dacă vreți să vă hidratați corespunzător – puneți cana plină de apă sau o sticlă pe birou și veți observa că veți reuși să beți fără să fiți alertați de vreo aplicație. Da, există.

Un alt truc – alegeți alimente sățioase și pline de fibre. Niște crackers cu hummus sau cu unt de arahide sunt câteva exemple bune. Puteți folosi oricând în loc de crackerși niște bețe de morcov sau țelină apio. Atenție, însă, că acestea își pierd savoarea și textura dacă nu le păstrați în frigider în apă.

A, și să nu uit de vorba noastră preferată cu mărul care ține doctorul departe. S-ar părea că niște fructe care au un potențial și mai mare de a ține doctorul departe decât merele sunt fructele de pădure. Un studiu al Societății Americane a Cancerului, care a inclus aproape o sută de mii de oameni (ambele sexe), a arătat că cei care consumă cele mai multe fructe de pădure sunt cei mai puțin predispuși să moară de o boală cardiovasculară. Așadar, băgați cu încredere afine, merișoare, mure, goji, zmeură, vișine, căpșune, inclusiv congelate căci nu doar că sunt mai ieftine, dar uneori sunt chiar mai bogate în nutrienți decât cele proaspete.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat