Țepe numite diete: azi, Rina

Ce ne place nouă cel mai mult și mai mult să auzim? Că dacă am greșit vreo 20, 30 de ani din viața noastră, petrecând mai mult timp umplându-ne burțile decât hrănindu-ne corpul, totul se poate rezolva rapid. Azi! Ieri, dacă se poate! Nu contează câte kilograme în plus avem, nici ce probleme de sănătate am dobândit pe fondul unei alimentații proaste și a unui stil de viață sedentar! Tot ce trebuie să facem este să urmărim cu strictețe, cu sfințenie chiar, niște reguli pe care le-au gândit niște oameni care știu cum să facă bani.

Promisiuni extraordinare face și dieta Rina, cea mai căutată idioțenie la acest început de an. Despre dieta asta știm așa: că e un regim care se bazează pe disocierea alimentară – uau, ce noutate, nu?, adică într-o zi se poate consuma numai un anumit tip de alimente, cum ar fi proteinele, de exemplu. Dieta presupune, așadar, să consumăm în cicluri de câte 4 zile doar o anumită categorie de alimente (ziua proteinelor, ziua amidonoaselor, ziua carbohidraților și ziua vitaminelor) și să facem acest lucru timp de 90 de zile. O zi pe lună este dedicată postului negru. La sfârșitul celor 90 de zile, dacă am făcut totul ca la carte, putem spera să slăbim undeva între 10 și 25 de kilograme. Dieta vine la pachet și cu recomandarea de a merge de 2-3 ori pe săptămână, întâi mai încet și apoi în pas alert, și cu aceea de face mișcare în prima parte a zilei pentru a activa metabolismul. Vai, ce prosteală!

Cât despre treaba asta cu disocierea… Nu există prostie mai mare, pe termen lung. Credeți-mă, am fost și eu atât de prost încât să cred în așa ceva, acum vreo 5 ani.
Noi nu mâncăm, de fapt, alimente care sunt doar proteină sau doar vitamine. În ziua vitaminelor din Dieta Rina vedem incluse fructe, legume, semințe și nuci. Ei bine, toate acestea sunt bogate, ce-i drept, în minerale și vitamine, însă nu le lipsesc proteinele. Unele au chiar un conținut bogat de proteine. Nu sunt suplimente. Natura a pus în ele de toate (proteine, fibre, vitamine). Deci, dragii mei, nu există diete miraculoase, există doar stil de viață sănătos, cu o alimentație bazată pe consumul de legume și fructe. Dacă înțelegem asta, nu ne mai chinuim ca fraierii.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat