Se poate slăbi mâncând?

Pare o glumă, știu, dar chiar putem slăbi mâncând cât vrem, când vrem și fără a intra într-un program draconic de exerciții sportive. Secretul constă în ce fel de alimente consumăm. Cel puțin asta ne arată un studiu desfășurat pe timp de un an în Noua Zeelandă. Pentru acest experiment clinic controlat cercetătorii au împărțit în două subgrupuri 65 de oameni cu probleme de greutate și un istoric medical cu diabet de tip II, boli cardiovasculare, hipertensiune și colesterol mărit. Adică, știți, de ce se moare acum pentru că mâncăm mizeriile pe care le mâncăm.

Primul subgrup a urmat tratamentul medical convențional, fără nicio intervenție suplimentară din partea cercetătorilor. Al doilea subgrup a urmat o dietă vegetală 100%, bazată pe cereale integrale, leguminoase, legume și fructe. Acestora din urmă li s-a mai spus să nu își numere caloriile și să nu facă niciun efort special în privința mișcării. În doar 3 luni pacienții care au urmat dieta bazată pe plante au slăbit în medie 9 kilograme. În 6 luni, au pierdut 12 kilograme și li s-au redus semnificativ valorile colesterolului. Autorii studiului au afirmat că niciun alt experiment care nu limitează numărul caloriilor și nici nu recomandă sport nu a reușit să obțină un rezultat la fel de bun în privința slăbitului. Rezultatele, comparabile cu cele obținute în urma unui bypass gastric, nu au venit la pachet cu niciun fel de consecință negativă asupra sănătății și s-au menținut de-a lungul anului. Bonus, pacienții și-au mai și redus în cele 12 luni cu o treime medicamentația.

Mecanismul din spatele acestui succes, ne spun cercetătorii, este simplu. Dieta recomandată în studiu, bazată pe cereale integrale, leguminoase, legume și fructe, are un conținut scăzut de grăsimi și unul ridicat de apă și fibre, ceea ce ne ajută să ne simțim sătui o perioadă mai îndelungată. Mă tot întreb cum de nu vedem asta. Deci, OMS spune că obezitatea s-a triplat din 1980 până în prezent, boli care în trecut nu existau, practic omoară acum sute de milioane de oameni anual, soluția e foarte simplă, o dietă bazată pe plante și renunțarea la orice fel de mâncare procesată, iar noi… mai cerem o șaorma…

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web