Sănătate, nu diete pentru slăbire!

Așadar, mult mai important decât ce mâncăm este ce nu mâncăm. Am explicat cât de importanți sunt micronutrienții, pe care nu-i putem lua din fast-food sau din sucurile carbogazoase. Dar vreți să vă dau nucleara, cum zic ăștia la televiziunile de non-știri? Niciuna dintre dietele populare nu furnizează cantitatea minimă de vitamine, minerale, acizi grași sau aminoacizi esențiali de care avem nevoie pentru a ajunge la valorile optime de micronutrienți.

De-aia le tot spun oamenilor care mă întreabă ce dietă urmez că dietele astea care circulă pe piață, toate, TOATE, da, dăunează grav sănătății. De ce? Simplu. Atunci când urmăm o anumită dietă – am făcut-o cu toții la un moment dat, nu? – ce facem? Eliminăm grupe specifice de alimente care nu se potrivesc cu protocolul dietei respective și, în același timp, eliminăm și vitaminele și mineralele care abundau în alimentele respective.

Problema este nu doar că nu ne dăm seama că lipsindu-ne corpul de anumiți nutrienți producem dezechilibre care duc în cele din urmă la boli, problema e cât de inconștienți suntem crezând că aceste diete ne fac bine, nu rău. Un medic a spus o chestie care mi-a plăcut: toate dietele funcționează până în momentul în care nicio dietă nu mai funcționează. Adică, normal că dacă schimbi ceva în alimentație se va vedea o schimbare, dar, după o perioadă, lucrurile fie vor reveni la normal, fie vei constata că te îngrași și mai mult.

Revenind la micronutrienți, n-o să vă spun eu să nu mai țineți dietele de pe piață, pentru că trebuie să facă și oamenii ăștia o grămadă de bani pe seama proștilor – eu le-am încercat pe toate, așa că am fost destul prostul perfect, să mai fie și alții. Ce vă spun e să fiți atenți ce micronutrienți nu vă mai furnizează o anumită dietă și să luați suplimente care îi conțin. Și notați asta și puneți-o undeva pe frigider: dieta ținută pentru a slăbi este cea mai dăunătoare filosofie dietetică, atunci când vine vorba despre deficiența de micronutrienți.

Îi văd zâmbind pe cei care mănâncă sănătos. Ia, că vă iau și pe voi acum. Cât de stresați sunteți? Faceți exces de exerciții fizice? Locuiți într-un mediu poluat? Păi, aflați că toate astea vă mănâncă din micronutrienți. Detaliem mâine.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat