Problema e ce nu mănânci!

Am constatat că orice argument cu privire la o nutriție sănătoasă îi aduci cuiva complet neinteresat de subiect este întâmpinat în cel mai bun caz cu o ridicare din umeri. Eventual, însoțită de un: „asta e!” Frate, nu mai bea doi litri de cola pe zi, își face rău! … Asta e! Îmi place și de cei care spun: a, știu toate astea, tot ce spui tu acolo despre alimentație sănătoasă, dar ce să fac, n-am timp de pierdut cu asta. Sau: eh, ce mai contează, așa mănânc de când mă știu și uite că n-am murit. Păi, n-ai murit acum, dar n-o să te bucuri prea mult de pensie. Eh, și-așa e mică…

Apoi, mai sunt cei care folosesc argumente de genul: hai, mă, lasă-mă cu asta, că țigările dăunează sănătății, bunicul meu a fumat până la 98 de ani două pachete de Carpați pe zi și n-a mai avut nimic. Bunicul tău a câștigat loteria genetică, nene, vezi că tu vei muri la 55 dacă faci ca el.

Am citit zilele trecute un articol în care o specialistă în nutriție de la Stanford – deci nu cum sunt pârâții ăștia de pe la noi, care se dau nutriționiști și au o singură dietă pe care le-o vând tuturor clienților, indiferent de vârstă, sex, greutate, boli, analize medicale… E, tipa asta ne înseamnă să ne gândim la mâncare ca la o relație în care ne pregătim să intrăm. Și să ne punem două întrebări de bun simț: este această mâncare bună pentru mine? Și a doua întrebare: știu suficiente lucruri despre această mâncare? E suficient să ne punem aceste întrebări pentru a deveni mai atenți când vine vorba de ceea ce mâncăm. Desigur, putem, dacă suntem complet inconștienți, cum sunt atât de mulți, să răspundem la ambele întrebări cu: asta e! Astea-s persoanele care ajung în relații toxice și cu oameni, nu doar cu mâncarea.

Dar cred că o idee și mai bună pentru a-i face pe oameni conștienți de faptul că sunt ceea ce mănâncă și că toate bolile lor pleacă de la problemele de alimentație este să le spui ce NU mănâncă, în fiecare zi. Pentru că alimentele din ziua de azi nu mai au nici jumătate dintre nutrimentele de acum o sută de ani. Și fără niște suplimente naturale, prescrise de un specialist pe bune, e aproape imposibil să beneficiem de necesarul de vitamine, minerale, acizi grași și așa mai departe. Despre asta vom vorbi toată săptămâna, aici.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat