Hoții de micronutrienți

Așadar, micronutrienții. Cine mai halește din micronutrienții noștri? Medicamentele. După cum știți, unele reduc apetitul, altele provoacă variații ale nivelului de zahăr în sânge, inducând pofta de carbohidrați simpli, iar altele extrag direct micronutrienți din corp. De exemplu, statinele – medicamentele care scad colesterolul – cresc riscul de diabet de tip II cu până la 46%. De asemenea, riscul de a dezvolta boala Parkinson este de două ori mai mare și deteriorarea musculară este prezentă în peste jumătate din cazuri. În plus, e demonstrat că statinele scad nivelul de coenzima Q10, un micronutrient esențial pentru funcționarea corespunzătoare a inimii. E foarte important, o tot spun, să nu luați medicamente fără rețetă. Știu, cu toții suntem medici, nu? Iar ce nu știm aflăm de pe net, nu-i așa?

Periculoase sunt și produsele cosmetice. Șamponul poate avea parabeni, rujul poate conține plumb, deodorantul – aluminiu, iar rimelul e foarte posibil să conțină mercur. Eu am terminat-o cu rimelul și cu rujul de când am aflat toate astea. La fel stau lucrurile și cu produsele de curățenie. Recipientele din plastic, folia alimentară, toate ne pot afecta serios sănătatea. La fel se poate întâmpla cu unele haine de ploaie, unele cizme, vasele de gătit nonaderente, pungile de popcorn, cutiile de carton care nu permit scurgerea grăsimii. Soluția? Vase de sticlă, email, oțel inoxidabil sau fier. Da, fraților, vedeți că tigăile alea de care nu se lipește nimic nu-s chiar ce trebuie pentru sănătate. Din contră, aș spune. Trebuie să reținem asta: pielea absoarbe în mod continuu lucrurile cu care vine în contact. Chimicalele industriale acționează ca obezogeni, interferând cu sistemul endocrin și ducând la creștere în greutate și probleme hormonale. Astfel, crește încărcătura toxică a organismului.

Ei bine, micronutrienții despre care vă tot spun se comportă ca detoxifianți naturali. Esențiali sunt antioxidanții (vitaminele A, C, E și acid alfa-lipoic), dar și magneziul, seleniul și zincul. Zincul este întăritor al sistemului imunitar și vindecător de țesuturi și este necesar pentru funcționarea multor enzime detoxofiante.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat