Treci pe brun. Orez brun.

Ia să vedem, chiar vreți să faceți o schimbare în alimentația voastră? Ok. Am aici două grămezi de orez și două grămezi de paste. Le-am pus în stânga pe cele bune – na, sunt un tip de stânga, e normal -, adică pastele integrale și orezul brun. În dreapta, avem hrana moartă, adică orezul alb și pastele din făină albă. E, dacă vreți să vă îmbunătățiți de mâine starea de sănătate treceți de la orezul alb și de la pâinea și pastele din făină albă la cereale integrale și orez brun organic. Intestinele voastră vă vor mulțumi.

Am aici un bob de orez brun. El este sămânța după ce a fost îndepărtată pleava. E, ce avem noi aici? Păi, avem așa – m-am uitat în cărți, normal, habar nu aveam. Ochii la mine, deci: avem germen – de unde va da viitoarea plantă, avem tărâțele – foarte importante, unde există straturile de țesut fibros, minerale, vitamine, proteine și ulei – și mai avem endosperma – mă scuzați, dar așa se numește, endosperma albă, adică sursa de energie folosită de plantă în faza de germinare. Da, tati, toate astea sunt aici. Știți ce e în germenul de orez, fraților? 80% din nutrimentele conținute de orez. Adică: vitamina B1, vitamina E, Fierul, fosforul, calciul, magneziul și fibrele alimentare. E, procesul de rafinare dă la o parte toate astea… iar orezul alb este? Ce este? Să vedem cine-a fost atent? Ăla io, ăla io… endospermaaa! Ce conține endosperma? E, e! Vă rog, nu fiți nesimțiți! Conține în cea mai mare parte carbohidrați, pentru că așa cum am spus mai devreme e o sursă de energie pentru germen.

Așadar, te poți simți sătul cu orez alb, dar pierzi cam tot ce e important pentru sănătatea ta. Nu primești, așa cum spune doctorul Hiromi Shynia, puterea vitală a plantei. Da, băi, tu faci demonstrații aici, dar e vorba de bani, nene! Da, suntem săraci și nu ne permitem să mâncăm sănătos. O pungă cu orez brun costă de trei ori mai mult decât una de orez alb. Mâncarea proastă e și foarte ieftină. Pe de altă parte, dacă încercați să priviți mâncarea din punct de vedere calitativ, nu cantitativ, lucrurile se schimbă. Pentru că o pungă de orez brun, de pildă, vă hrănește cum n-o pot face nici 30 de pungi cu orez alb. Deci? Cantitate sau calitate. Sănătate sau boală? Tu alegi, tati!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat