Stăpânește arta moderației!

Știți care e diferența dintre aceste două farfurii? Fără să pun nimic pe ele, vă pot spune că asta e sănătoasă, iar asta nu este sănătoasă! Magie sau mai degrabă nebunie? Nu, tati. Asta mare va părea goală dacă pui pe ea o porție normală de mâncare. Astfel, creierul tău va primi informația că ai mâncat foarte puțin. Și va vrea ceea ce numeam noi în tabără, când eram mici, „supliment”. Farfuriile mari cer porții mari. Mai ales dacă ești la all-inclusive. Dacă ai ditamai farfuria, zici: stai, frate, ce fac, murdăresc asta aiurea? Să pun aici ca lumea, nu? Mai ales că am dat bani, nu? Mai bine să fie și să rămână decât să nu se ajungă! Și alte vorbe românești…

Apoi, nu te mai gândi în primul rând la proteine, când îți alegi ce mănânci. Că suntem crescuți greșit: aoleu, proteinele, ai grijă să mănânci proteine, mamă! Că fără proteine destule cazi pe stradă și mori, mamă! Gândește-te așa la legume, nu la carne. Cu cât mai colorate, cu cât mai diferite, cu atât mai bine.

Apoi, asigură-te că ai umplut cel puțin jumătate din farfurie cu plante. Cealaltă jumătate păstreaz-o pentru cereale integrale și, dacă mai rămâne loc și vrei, ceva carne. Că-i mai aud pe unii: mănânc în fiecare zi sănătos! Piept de pui cu salată. Tati, ești foarte, foarte departe de a mânca sănătos. Avem această tendință, de la mânca prea mult din ceva despre care am auzit că ar fi sănătos și deloc din altceva. Gata, vreau să slăbesc, nu mai mănânc grăsimi. Nu mai mănânc zahăr. Stai un pic, că și unele grăsimi și unele zaharuri sunt vitale pentru o stare bună de sănătate.

Dacă reușim să stăpânim arta moderației nimic nu este interzis. Așadar, e foarte important să construiești o farfurie sănătoasă la fiecare masă și să te bucuri de mâncare. E vital pentru procesul de digestie să mestecăm foarte bine mâncarea. Nu te saturi când mănânci nemestecat. Dacă mesteci de 30 de ori de fiecare dată când bagi ceva în gură, atunci vei avea parte de o digestie bună și te vei bucura de gustul mâncărurilor făcute din ingrediente sănătoase. Ia-ți timp pentru a mânca! Pur și simplu. Fără telefon, fără televizor, fără distragerea atenției, fără nervi. Concentrează-te pe ceea ce mănânci și fă din asta un obicei. Rezultate care te vor uimi nu vor întârzia să apară!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat