Ok, și ce mâncăm?

Hai, că m-ai tâmpit cu cerealele astea rafinate și cu mâncarea procesată! Nu vezi că sunt peste tot? Ce să facem, nu le putem ocoli! Suntem ocupați, nu avem timp să gătim, oricum e greu să gătești, tu nu te uiți la emisiunile alea de la televizor, ce naiba! Apoi, alimentele sănătoase sunt foarte scumpe, trebuie să le cauți, apoi să le prepari, păi, eu n-am timp nici să-mi salut copiii când ajung acasă, dacă mai stau și să gătesc… Și-apoi, dă-o încolo, o viață avem, nu?

Întâlnesc des aceste reacții din partea celor cu care stau de vorbă. Și mă amuză, pentru că nu văd decât scuze pe care nici ei nu le cred. De fapt, să mănânci sănătos nu e doar foarte simplu, poate fi și foarte distractiv și poate aduce împreună familia într-un mod pe care nici măcar nu-l bănuiți. Tot ce avem de făcut este să ne însușim câteva noțiuni de bază despre alimentație și acordăm importanța cuvenită hranei. Nu uitați, viața este un lung șir de obiceiuri zilnice, deci starea noastră de sănătate depinde direct de aceste obiceiuri.

Am discutat și vom mai discuta despre combinarea alimentelor, e un pas important să ne însușim aceste informații. Apoi, e foarte important să stabilim că reducem consumul de mâncare procesată și înlocuim alimentele care ne fac rău – și pe care le știm foarte bine, nu? – cu unele sănătoase. Nu uitați, până la urmă noi decidem câte proteine, câte grăsimi și de care, câți carbohidrați și de care, câte minerale, vitamine și așa mai departe ajung în farfuriile noastre.

Înainte de a începe un curs foarte simplu de gătit, pe durata a câteva episoade, vă propun să ne gândim la mâncare altfel decât se gândește industria alimentară. Pentru că industria asta alimentară se gândește așa: bă, eu trebuie să hrănesc oameni acum. Mulți oameni, cât mai repede și cât mai ieftin, pentru că trebuie să fac profit din chestia asta. Ei bine, nu pica în plasa de a vedea și tu la fel mâncarea. O chestie foarte ieftină, de proastă calitate, care trebuie consumată rapid. tu, când îți prepari singur mâncarea, din ingrediente sănătoase, te raportezi doar la tine și la sănătatea ta și a familiei tale. Vă propun să fim egoiști în acest fel când vine vorba de mâncare.

De mâine, aflăm cum fiecare dintre noi poate fi un supermasterchef fără aproape niciun efort. Ascultați la mine, gătitul sănătos e ușor. gătitul nesănătos, ăla care te omoară, e mai greu.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat