Nu-ți iubi copiii cu cereale rafinate!

Pentru mine este uimitor cât de mulți oameni nu știu încă faptul că există o legătură directă între consumul de făină albă și cereale rafinate și creșterea în greutate. Oamenii dau vina pe grăsimi și pe zahăr, fără să știe că aceste cereale rafinate și produsele din făină albă stimulează secreția de insulină mai mult decât orice alt aliment. La fel ca orezul alb, din punct de vedere nutrițional, făina albă este zero. Ea a fost separată în procesul de rafinare de toate substanțele nutritive, care în multe cazuri sunt adăugate din nou, pentru a-i da aparența de produs sănătos. Nu este. Așadar, trebuie să evităm pâinea, covrigii, brioșele, lipiile, chiflele, biscuiții, fusecurile, prăjiturile, gogoșile, torturile și așa mai departe.

Mai e cineva pe recepție? Bun. Că avem de discutat un pic despre ceea ce unii înțeleg a fi mic-dejun. Și problema nu e cu ei, că nu mănâncă săbătos, problema e că-și obligă copiii să mănânce nesănătos. Și apoi se miră de ce arată micuții de parcă ar fi fost umflați cu pompa. E simplu. Vreți să știți cât de mult rău fac cerelalele pentru copii? Acele cereale atât de promovate în reclame, cu tot felul de animale care vin și se pun la masă cu ai tăi copii… uitați-vă pe ambalaj, fraților. Acele cereale, pe lângă faptul că au fost dezbrăcate de nutrimente în procesul de refinare, conțin cu 40% mai mult zahăr decât cerealele pentru adulți. Deci, industria se dă la ăștia mici și are aici complicitatea părinților. Studii care nu sunt promovate arată că doar 5% din cereale respectă standardul ”cu conținut scăzut de zahăr”. În rest, bombe!

Deci, tăiați aceste cereale rafinate din lista voastră de cumpărături. Și dacă tot suntem aici, faceți la fel și cu iaurtul cu fructe. Au incredibil de mult zahăr, iar în combinație cu cerealele – am văzut la mulți prostia asta – reprezintă un atac serios la sănătatea copilului vostru. Despre cerealele bune, cu care le puteți înlocui pe cele rele, vorbim luni. Până atunci, aruncați gunoiul alimentar din casă, da?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat