Fii un masterchef sănătos pentru familia ta!

Ce, ați crezut că am luat-o razna ieri când v-am spus că treaba asta cu gătitul sănătos nici măcar nu e vreo mare șmecherie? Că tot aud: băi, deci în afară de faptul că trebuie să înveți tot felul de denumiri de alimente, gen quinoa, amarant, tot felul de semințe, e nevoie de foarte mult timp pentru prepararea acestor feluri de mâncare așa-zis sănătoase. N-are treabă, tati. E doar manipularea ieftină a industriei alimentare, al cărei interes e clar și simplu: să ne țină cât mai departe de hrana sănătoasă.

Vreți să vedeți cât de ușor e? Am aflat și eu dintr-un curs GRATUIT, pe care l-am făcut de curând. Da, fraților, important e să vrem să aflăm lucruri, pentru că acum educația e accesibilă. Pentru început, fiecare ar trebui să aibă în casă câteva ingrediente fundamentale pentru orice bucătărie: ulei de măsline, ceapă, usturoi, lămâi, zahăr și sare. Cu acestea poti să transformi aproape orice în mâncare. Dacă lângă astea ai și niște chestii precum oțet, ceva verdeață, gen mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc ești campion.

E, normal că din astea nu-ți iese mâncare. Dar vin apoi celelalte ingrediente: niște paste integrale, un orez integral, o conservă de sardine sau anșoa – peștele mic e foarte bun, pentru că nu conține metale grele în cantități mari. Destul de simplu, nu?
Iar dacă ai avut grijă și să pui la congelator, în sezon, o fasole verde, un spanac, niște mazăre, deja opțiunile sunt nelimitate, fără să dai bani pe mâncare procesată! Vă dați seama? Nu trebuie să uităm asta: mâncăm mult mai mult decât avem nevoie pentru o funcționare optimă a corpului nostru. Mâncăm foarte puțin din ce avem cu adevărat nevoie. Avem nevoie de un obiectiv clar, dacă vrem să ne schimbăm obiceiurile alimentare proaste: de pildă: mă hrănesc acum pentru o viață cât mai sănătoasă, de care să mă pot bucura cu adevărat.

De ce să ne transformăm ultima parte a vieții, care ar trebui să fie cea mai frumoasă – vă dați seama, copiii plecați la casele lor, liniște – e, de ce să transformi asta într-un chin care presupune zeci de pastile, spitalizări, vizite dese la medic și stresul întregii familii?
Nu uitați, deci: cu alimentele pe care le avem la îndemână putem să mâncăm foarte bine și chiar ieftin. Facem pe masterchefii și săptămâna viitoare.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat