Faceți loc cerealelor bune în alimentație!

Am stabilit așadar – cu raportul de 7 la 1, între alimentele de origine vegetală și cele de origine animală – cum ar trebui să arate un mod de viață sănătos. Atenție, spun mod de viață și nu regim alimentar, pentru că privim lucrurile cu totul greșit, atunci când vine vorba de mâncare. Ne bombardăm corpul cu mâncăruri procesate, cu carne roșie în cantități industriale, cu calorii goale, cu grăsimi rele, cu băuturi carbogazoase și mult, mult zahăr, iar când constatăm că am luat proporții, că organismul începe să cedeze, ne uităm repede după un „regim” care să ne aducă în formă. Am mai spus-o, o repet: nu există așa ceva. Toate regimurile dau rezultate, într-o primă fază, pentru că – nu-i așa – îți schimbi alimentația, după care toate „regimurile”, atât de intens promovate, eșuează lamentabil.

Așadar, pentru a reveni în formă aveți nevoie de schimbări radicale în modul de viață. Sigur că e greu, dacă ești obișnuit să mănânci ceafă cu cartofi prăjiți în fiecare zi, să ajungi la proporția de șapte la unu. Dar poți să faci schimbări treptat, înlocuind alimentele care-ți fac rău – cum ar fi cartoful, lângă carne – cu alimente care îți fac bine. De pildă, fasole verde sau broccoli, lângă friptura aia. Mi-am dat seama cât de ignoranți suntem în weekend. Eram la un restaurant cu copiii. Și soseau comenzi la celelalte mese. Și-l auzeam pe chelner: șnițel cu cartofi prăjiți, piept de pui cu piure de cartofi, ceafă cu cartofi țărănești. Dumnezeule! Iar dacă m-aș fi ridicat și aș fi mers la acele mese să întreb: nu vă supărați, știți că această combinație vă face rău?, mi s-ar fi răspuns că „da, normal, dar facem o excepție”. Mda, o excepție în fiecare zi.

Dar nu despre combinații vreau să vorbim săptămâna asta, ci despre cereale. Atât de iubitele cereale, despre care cei mai mulți părinți și copii cred că sunt foarte bune și foarte sănătoase. Ei bine, nu e deloc așa, dragii mei. Mare parte din hrana noastră zilnică trebuie să provină din cereale NErafinate. Asta e din nou o chestiune pe care părem incapabili să o înțelegem. Iar aici de vină sunt reclamele tv, care ne întunecă pur și simplu judecata. Fraților, e simplu. Grâul rafinat – deci făina albă, și orezul alb sunt alimente moarte. Despre cele vii, povestim mâine.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat