Sosurile procesate – criminalii în serie din alimentație

Eram ieri la sală – apropo, vom discuta și despre asta, dar până atunci atât vă rog, nu mergeți la sală cu gândul de a slăbi; în proporție de 99% veți abandona demersul frustrați, după una, două, cel mult trei luni, pentru că nu veți vedea rezultate. Nu sunteți voi de vină, ci ăia care v-au spus că puteți slăbi intrând în sală fără să ieșiți din bucătărie. Eram deci la sală și am văzut frânturi dintr-un reportaj despre sosul de soia, arătau acolo cum se face și ce nenorociri are în el. Dar prezentau totul pe pozitiv, adică nu le spuneau oamenilor: bă, proștilor, e bombă sosul ăsta, dacă-l consumați în exces vă scot pompierii din casă pe geam, cu macaraua, că nu veți mai avea loc pe ușă.
Așadar, când citiți sos de soia, de pildă, sos barbeque, sos caesar, sos mai știu eu de care, să știți că trebuie să cițiți în principal asta: zahăr! Voi discuta probabil o săptămână întreagă despre zahăr, dar azi îl abordez în legătura lui cu sosurile.

Sosurile, dragii mei, sunt adevărații criminali în serie din alimentația noastră. Știți maglavaisul ăla cu care sunt date coastele, de pildă? Și ziceți, mhm, ce bun e, e dulce! Ce este? Zahăr, tati! Zahăr, zahăr, zahăr! Și-o să vă povestesc și cum maschează producătorii zahărul, denumindu-l altfel pe etichete, astfel încât să nu ne prindem chiar dacă ne chinuim să citim acele etichete. Trebuie să știm asta, anumite alimente procesate, iar sosurile se încadrează aici, conțin aproape sută la sută zaharuri.

De ce nu sunt în regulă aceste sosuri? Păi, e capcana în care pică foarte mulți oameni, atunci când se apucă de slăbit. Nu bagă în seamă aceste detalii, cum ar fi cât zahăr mănâncă din alimentele procesate. Sosurile astea implică modificări fizico-chimice ale elementelor importante și chiar dacă sunt foarte gustoase, sunt unii dintre marii inamici ai sănătății noastre.
Vreți un sos în regulă? Preparați-l voi acasă. Cu un ulei cinstit de măsline, cu lămâie, cu condimente proaspete. În rest, nu puneți botul, că e moartea SRL, tati!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat