O ceafă cu cartofi prăjiți, vă rog!

Mor când îi aud pe unii: vai, dar ai slăbit, ești la regim? Da, sunt la un regim de viață sănătos. Să ne înțelegem, fraților. Există o singură dietă sănătoasă. Și credeți-mă, am încercat toate prostiile de pe piață, înainte să mă apuc serios de studiat problema.

O dietă sănătoasă este cea care asigură organismului cantitățile potrivite din toți nutrienții esențiali de care are nevoie, din diferite surse de hrană. Asta te ajută să atingi și să menții o greutate corporală sănătoasă. Despre asta cu greutatea vom discuta mai mult, pentru că sunt și aici destule prostii care circulă și pe care le luăm de bune, dar de fapt sunt total greșite. Cum ar fi aia cu slăbirea prin reducerea drastică a numărului de calorii.

Am constatat o chestie: dacă te lansezi într-o discuție despre combinarea alimentelor, toată lumea știe. Serios, ați observat? Nu există român care să nu știe că friptura NU merge cu cartofi prăjiți. Cu toate astea, ce vezi când te uiți la o terasă? Multă lume halește friptură cu cartofi prăjiți. sau piure. Sau cartofi copți. Sau „țărănești”…

Explic cât mai simplu cu putință. Pentru a se digera, mâncarea are nevoie de enzime. De-aia e indicat să mestecăm foarte bine mâncarea. Dar există enzime și enzime. Vă recomand aici una dintre cărțile lui Hiromi Shinya, Enzima miracol. Veți avea destule momente: „aha”. Deci, enzime. Dar enzimele sunt diferite, în funcție de alimentul care trebuie digerat. Nu poți să spargi o nucă cu o gumă de șters, nu?
Carnea, de pildă, pentru a fi digerată corespunzător, are nevoie de un mediu acid. În timp ce amidonul, care se găsește în cartof, are nevoie de un mediu alcalin.
Nici voi nu le-ați avut cu chimia, nu? Închipuiți-vă că sunteți printre enzimele din stomac. Și așteptați. Hai, fraților, că vine. Ce e? Ce e? Carneeee, se bagă carneeee! Și pac, acidul clorhidric din stomac produce mediul necesar digestiei. Moment în care strigă un Dorel: nuuuu! Ce? Cartooofi! Vin și cartooooofi! Nu din nou! Și pac, se blochează toată fabrica!

Tu mănânci, papilele tale au orgasm de la combinația de gusturi, ai chiar senzația se sațietate, dar ghici ce: nu te hrănești! Ce se întâmplă în tine cu carnea și cu cartofii? Putrezesc, tati! Fermentează, intervine departamentul Curățenie, condus de ficat, și începe chinul pentru corp. Să elimine nenorocirea. Asta înăuntru. Afară, animalul stă cu mâinile pe burtă, râgâind de plăcere, mulțumit că a mâncat o masă pe cinste. Iar asta se întâmplă la toate combinațiile de carne cu amidonoase: paste cu carne, produse de patiserie cu carne și așa mai departe. Continuăm mâine.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat