Mancare și hrană

O discuție foarte importantă pe care trebuie să o avem, dacă vrem să înțelegem de fapt sursa tuturor problemelor noastre de sănătate, este asta: diferența dintre mâncare și hrană.

Și de aici lucrurile de obicei se complică și cei mai mulți dintre oameni renunță, pentru că pur și simplu nu vor să-și bată capul cu așa ceva. Și eu credeam fix la fel, pentru că până acum puțin timp nu-mi păsa ce bag în mine, atâta timp cât îmi potoleam senzația de foame. Am tratat corpul ăsta ani întregi mai rău decât îmi tratez tomberonul pe care-l scot la poartă în fiecare joi, când ar trebui să treacă pe strada mea firma de salubritate.

Așadar, cu cât depășiți mai repede stadiul ăsta de ignoranță totală cu privire la alimentație, cu atât veți avea mai multe șanse de a vă redobândi forma fizică și starea de sănătate deplină. Cea mai simplă definiție pe care o pot alcătui la întrebarea „care este diferența dintre mâncare și hrană este următoarea: M NCAREA este tot ce ne potolește senzația de foame, pe când HRANA este exact ce ne trebuie nouă, în fiecare zi, pentru a funcționa în parametrii pe care îi impunem corpului nostru, astfel încât să avem o bună stare de sănătate.

Mai simplu: reprezintă, tati, mâncare, o șaorma cu de toate, cu o cola la jumate? Reprezintă, fratemeleu, de ce nu?! Are proteine, are lipide, are glucide, teoretic conține, pe lângă toxinfecție alimentară, în unele locuri, și ceva minerale și vitamine. Nu mai zic că putem găsi în șaormica noastră cea de toate zilele și superbele și atât de necesarele enzime. Că na, pui și ceva viu și verde acolo… în afară de carnea de pui. Halești șaorma, desfaci cola, bei, râgâi pe cinste, ai luat și apă, deci, masă completă. Deci, mâncare, nu? Da, mâncare. Hrană? Eeee, nu prea. Nu prea spre deloc. De ce? Pentru că mâncarea asta este superprocesată. Puiul nu e din bătătură, ci dintr-o fermă unde a fost umflat cu hrană la rândul ei procesată. Cartoful e prăjit într-un ulei toxic, pentru că acolo se prăjesc zeci de kile de cartofi într-o zi. Deci, devine și el toxic.

Apoi, e vorba de combinație, fraților! Ați cumpărat o bombă, nu hrană! Ce înseamnă asta? Digestie lungă, dificilă, fermentații și generare de compuși toxici, balonare, constipație, arsuri, malabsorbție, malnutriție…
De mâine discutăm despre cum se combină alimentele, ca să nu ne mai mirăm ca proștii de ce ne îngrășăm.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat