Care-i combinația cu carnea?

Bun, să vedem ce facem cu carnea, fraților? Carnea noastră cea de toate zilele. Regulă de bază. Carnea se consumă doar cu garnituri de legume. Atenție, aici nu intră leguminoasele, adică soia, mazăre, fasole, năut și așa mai departe. Pentru că leguminoasele conțin și ele cantități mari de proteine. De asemenea, ca să fie clar, în combinația cu carne nu pot intra amidonoasele: adică făină, pâine, orez, paste, cartof, porumb.

Dar știați toate astea, nu? Și sigur știați și de ce nu-s ok combinațiile astea. Ce nu părem dispuși să înțelegem este că stomacul nostru nu poate prelucra mai mult de o mâncare procesată odata. Orice aliment care nu e fruct sau leguma cruda reprezintă mancare procesată.

Stomacul nostru, deși duce multe, săracul, nu poate face față unor asocieri complexe de proteine. Astfel, NU combinam carnea sau preparatele din carne cu branzeturile. Păi, stai, mă, adică cheeseburgerul? Nue bun! Iar combinatia cel mai greu de digerat este proteine din carne + lapte.

Și să vă mai zic o combinație de evitat, iar aici mulți or să spună: hai, mă, și asta? Și noi ce mai mâncăm? Carnea nu dă bine pentru sănătatea noastră în combinație cu murături, oțet, suc de lămâie, borș. Păi, stai, mă, nu ziceai că proteinele se digeră într-un mediu puternic acid. Îi dau acid? Castraveciori murați, tati! Nu, pentru că numai acidul clorhidric din stomac poate activa enzimele care descompun proteinele. La fel, închideți televizorul, că asta e și mai nasoală, băuturile acide de tip cola, carbogazoase, vinuri blochează digestia proteinelor, care intră într-un minunat proces de putrefacție. Și vine iar nenea ficatul, la curățenie. Știu, în condițiile astea e un miracol că suntem în viață, nu?

Cum gătim carnea ca să fie cât mai hrănitoare? Păi, întâi e bine să vă asigurați că e hrană, adică sursa cărnii să fie ok, cel mai indicat să nu fi halit animalul toată viața mâncare procesată. Pont: piept de pui de pe piață, mhm, nu! Apoi, încercați înăbușirea sau fierberea în vapori de apă supraîncălziți. Dacă vă place la cuptor, e indicat să învelim carnea în hârtie pergament: absoarbe grasimea, în timp ce carnea fierbe în sucul propriu. Să fiți sănătoși!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat