Soldați în cutii de carton…

Uite încă un motiv pentru care în toată treaba asta cu armamentul și cu banii noi susținem că nu e vorba în primul rând de Armata noastră, de soldații români, de ofițeri, de demnitatea lor, ci de simple chestiuni economice!

În Rusia, au fost reînhumați 354 de soldați români care au luptat la Stalingrad.
Cum au fost îngropați? În cutii de carton. Da, în cutii de carton, de zici că au fost trimiși pe lumea cealaltă prin poștă ori prin curier rapid.

Evident că punem problema așa: sunt bani pentru scuturi, rachete, mochete, dar nu poți să cumperi niște sicrie pentru… pentru eroi, nu? Nu sunt eroi cei pe care voi îi trimiteți încolo și încoace pentru ca apoi să întoarceți armele?… Tot eroi sunt și ei, nu?…

Exact, soldați români îngrpați în cutii de carton ce par lipite cu un fel de scoci care imită tricolorul. Rar, rar am văzut, așa, la nivel simbolic, o mai mare cruzime.
Mvai, domnilor, dar nu trebuia atâta deraj, erau de ajuns niște pungi de-alea de la supermarket, că acuma le iei moca. Pe cuvânt, le legați la gură cu niște elastice, sau pur și simplu făceați un nod, aia era. Ce atâtea cutii… Auzi la ei, carton, ca bogații. Cartoanele alea, să știți, mai bine le trimiteați în țară. Mulți oameni au rămas fără apartamente de când cu francii elvețieni și tare bine le-ar fi prins niște cutii acuma, în pragul iernii. Erau îmblăite? Decomadate, confort 1?

Da, în timp ce lucrăm la rețele de sateliți și ne bătem pe burtă cu americanii, în timp ce o punem de aplicații militare și ne dăm cei mai șmecheri lideri zonali și alte tâmpenii, în timpul ăsta soldații români morți aiurea prin lume sunt îngropați în cutii de carton. Să vă fie rușine pentru totdeauna!

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Măriri împachetate în micșorări

Serviciul Român de Istorie

Dat în consens la frontieră