Se schimbă lumea și noi ne certăm într-o debara

Vă amintiți care a fost prima măsură luată în momentul în care a venit criza economică: tăiat salarii, zero creditare, mărit TVA… Întreaga lume, paralizată de frică a început să-și mănânce de sub unghii.
Problema e că sub unghii nu era nimic.

Austeritate strigau toți, în frunte cu FMI, cu marile guverne ale lumii cu Banca Centrală Europeană, cu Banca noastră Națională… Nu mai zic de guvernul nostrul. E și ridicol să-l invoc pe Boc. Însă îl putem aminti pe Băsescu, cel care zicea toată ziua că ne-a trecut prin criză.

Încă de acum doi ani FMI, una dintre cele mai crude instituții financiare ale lumii, a recunoscut, textual, că austeritatea a fost o greșeală, că austeritatea nu a făcut decât să adâncească criza.
Și, mare atenție, în țările sărace, austeritatea a venit și, practic, a ucis oameni.

Acum, iată ce ni se mai spune de către Banca Centrală Europeană, prin vocea lui Mario Draghi: măriți salariile, faceți inflație. Este o cerere adresată guvernelor.
E uimitor cum cei care au condus la criza economică – făcându-se că au orbul găinilor – au fost și cei care, mai apoi, au adâncit criza, indicând un tratament ineficient.

Fără discuție, lumea de azi e una a marilor schimbări economice, o lume care încearcă să se adapteze din mers la marile cuceriri ale științei, o lume în care omul pare că își găsește tot mai puțin locul. Se elaborează noi modele de biznis, se discută despre impozitarea roboților – adică a tehnologiei – se gândesc modele de societate în care oamenii să aibă un venit minim garantat care să nu fie un ajutor de la stat.

Și-mi este ciudă și lehamite văzând că politicienii noștri discută ca surzii niște prostii, într-o debara a lumii, pe întuneric. Niște unii care par că au jurat să fie habarniști până la sfârșitul lumii.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea nației – 24 octombrie 2017

Ceasul bun – 24 octombrie 2017

Regim politic disociat

Statul sunt ei

Ce curbă e viața!

Ne-a picat greu

Se schimbă nimeni cu nimeni

Munca l-a făcut pe om neom