Cine?

“Cine” este una din întrebările de bază ale unei știri de presă. Cine este autorul acțiunii la care se face referire? Răspunzând la întrebarea asta poți deduce, de multe ori, și motivele care au stat la baza acțiunii. Cu alte cuvinte, când știi “cine” poți afla și “de ce?”.

De exemplu, eu aș vrea să știu CINE este polițistul care l-a înșfăcat, de pe peronul unei gări, pe amărâtul ăla de veteran de război care își folosea călătoriile gratuite cu trenul pentru a mai face un ban.
Pe bune, chiar vreau să știu cine este acel om, care, scrutând mulțimea, l-a văzut pe acel bătrânel îmbrăcat prost ca pe un infractor, ca pe un vampir care suge banii din bugetul statului.
Nu era nici un hoț de buzunare în ziua aia, acolo, în gară? Nici un imbecil care urina pe un perete? Nici un angajat CFR cu buzunarele pline de contactoare de cupru? Nici o prostituată, nici un băiat cu un rucsac plin cu țigări netimbrate?

Aș vrea să știu și cine este angajata statului care a descoperit contractul de drepturi de autor al acelei poete care avea o indemnizație de handicap și a strigat “am prins-o pe nenorocită!”.
Chiar aș vrea să ne povestească cum s-a întâmplat. “Eram la birou, am lăsat dosarele de ajutor social ale oamenilor veniți cu mașini scumpe și m-am concentrat pe poeți, scriitori. Simțeam că aici e ceva dubios…”

Să ne spună și domnu’ Mișa cine este autorul celor trei mari prostii care cutremură în aceste zile mediul de afaceri. Cine e băiatul din Ministerul de Finanțe care a scris prostia aia cu TVA split, cine a scris-o pe aia cu contribuțiile mutate de la angajator la angajat și cine a redactat-o pe aia cu taxa de solidaritate. Cu nume și prenume, vă rugăm. Că poate îi știm pe oameni, poate au mai făcut ceva la viața lor care ne-a afectat.

Pe scurt, as vrea sa fie ca în mediul privat. Să fie ca atunci când urlă șeful “Cine i-a trimis mailul cu prețurile alea mari clientului, de l-am pierdut?”. As vrea să se întâmple și la stat ce se întamplă într-o firmă după ce urlă șeful.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea nației – 25 octombrie 2017

Pe Nuți o cam strânge statul paralel

Sănătatea are prioritate. De dreapta

Sorinache, un tehnocrat adevărat

În Curte bate vântul…

Balele bobocilor

La mulți ani, Armato!